Diaken Knockaert nu ook coördinator van pastorale eenheid De Bron Lauwe-Rekkem

Met een plechtige aanstellingsviering in de Sint-Bavokerk werd diaken Steven Knockaert (55) gehuldigd als de nieuwe coördinator van de pastorale eenheid De Bron Lauwe-Rekkem. De diaken van Lauwe en Rekkem volgt in die functie Chris Deconinck op, die recent afscheid nam als pastoor.

Vicaris Marc Steen ging voor in de viering – in de volle kerk – die werd opgeluisterd door het Sint-Bavokoor van Lauwe. Steven Knockaert had het even moeilijk toen hij het in zijn dankwoord over zijn naasten had. “Een bijzondere dankjewel aan mijn vrouw, die me altijd ondersteunt en altijd tijd maakt om begripvol te luisteren”, weerklonken de emoties in zijn stem.

Ook zijn ouders, kinderen en familie dankte hij omdat ze een grote steun betekenen voor hem. “Jullie broer is er ook bij, hij kijkt en luistert nu naar ons”, betrok hij zijn in 2007 overleden zoontje Robbe in het dankwoord. Wat volgde, was een warm applaus van de hele kerk.

Ex-biker

Het Sint-Bavokoor had een mooi eerbetoon in petto voor de nieuwe coördinator. “Toen Steven hier in 2018 diaken werd, waren er eerst bedenkingen over de ex-metselaar, ex-biker en ex-langharige. Maar al gauw bleek hij een mens met het hart op de perfecte plaats”, speechte koorlid Milenka Samoy.

“Hij was onmiddellijk bereid om het voorzitterschap van het Sint-Bavokoor op zich te nemen. Sindsdien is hij onze grootste groupie. Hij bewierookt onze zangtalenten onophoudelijk en we mochten al meermaals onze promotie als engelen ontvangen. Met hem kregen onze parochie en het koor een stevige fundering. Het is een goede keuze om hem aan te stellen als coördinator en verder te laten bouwen aan de parochie.” Als afsluiter zong het koor nog een huldelied voor hun voorzitter.

Diaken Steven Knockaert krijgt er dus voortaan een extra taak als coördinator bij, maar dat ziet hij helemaal zitten. “Het blijft haalbaar dankzij de hulp van priester Chris Deconinck. Hij blijft verder meehelpen, maar de eindverantwoordelijkheid ligt nu wel bij mij”, reageerde hij na afloop van de viering.

The post Diaken Knockaert nu ook coördinator van pastorale eenheid De Bron Lauwe-Rekkem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Stop alsjeblieft met huilen”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Ongewoon boos en ontgoocheld na nieuwe sprintnederlaag én declassering: zit Jasper Philipsen in een vertrouwenscrisis?

Zo zagen we Jasper Philipsen (26) nog nooit. De Limburger klopte zijn frustratie van zich af en vloekte erop los: die tweede sprintnederlaag op rij kwam duidelijk heel hard aan. Zijn vriendin moest hem tot twee keer toe gaan kalmeren op de bus. Er lijkt meer aan de hand dan alleen sportieve ontgoocheling. Is de topsprinter in een vertrouwenscrisis beland?

Lees meer »