Bondgenoot oud-VS-president Trump bekent schuld in strafzaak verkiezingen Georgia

Scott Hall, een bondgenoot van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump, pleit schuldig aan meerdere aanklachten in het proces over verkiezingsmanipulatie in de staat Georgia in 2020. Volgens de schikking die hij met het gerecht heeft getroffen, zal hij een verklaring afleggen tegen zijn 18 medeverdachten, onder wie Trump.

Meer krantenkoppen in België

Rolstoelgebruiker Jordan (25) rijdt uur in het donker nadat buschauffeur hem in de kou laat staan: “Ze doen vaak alsof ze me niet zien”

Rolstoelgebruiker Jordan Decremer uit Sint-Gillis-Waas trekt aan de alarmbel, na vruchteloze pogingen om de bus te nemen. In minder dan een week tijd lieten twee buschauffeurs van De Lijn het na om de 25-jarige man mee te nemen. “Ik moest een uur met mijn elektrische rolstoel rijden om op mijn afspraak te geraken”, reageert Jordan.

Lees meer »

Paus Franciscus gaat in Koning Boudewijnstadion misviering met tienduizenden toeschouwers voor, ook koninklijke familie aanwezig

Tienduizenden mensen hebben zich zondagochtend verzameld in en rond het Koning Boudewijnstadion om de misviering met paus Franciscus bij te wonen. De gigantische eucharistieviering in de voetbaltempel in Brussel moet het hoogtepunt worden van een pausbezoek dat werd overschaduwd door de recente ophef over seksueel misbruik in de kerk. Paus Franciscus gaat zelf de viering voor in het stadion. Ook

Lees meer »

Thomas krijgt makeover tijdens ‘Blind Getrouwd’ huwelijksreis in Mexico: “Karlien mag kiezen wat ermee gebeurt”

In de categorie ‘zaken die je zeker moet gedaan hebben op huwelijksreis in Mexico’: je kersverse echtgenoot restylen. Het is dan misschien geen mainstream activiteit, maar blind trouwen is dat ook niet. Karlien en Thomas trekken Mexico City dan ook in met een missie: een nieuw kapsel voor Thomas, die het lot van zijn lokken in de handen legt van

Lees meer »

Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.
The post Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want

Lees meer »

Lijstduwer vraagt zelf om zijn affiches te pimpen: “Geestige kapsels, oorbellen, schmink, hoofddeksels, brillen: het mag allemaal”

De meeste politici zijn bang dat hun foto op verkiezingsaffiches door creatievelingen onder handen wordt genomen en zo een extra snorretje of ander kapsel krijgt. Maar Dirk Abbeloos, lijstduwer voor CD&V in Dendermonde, vraagt mensen zelf om zijn verkiezingsaffiches te pimpen. “De campagne is soms wat saai en daar wil ik in de laatste week voor de stembusgang verandering in

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »