Annelies Meseure gaat mee op zoek naar de beste hutsepot in Roeselare

Van 30 oktober tot 5 november is er de Week van de Smaak. Net als vorig jaar gaat Roeselare op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL. De winnaar van vorig jaar, Annelies Meseure, bepaalt mee wie de beste hutsepot van de stad maakt.

“Ik heb enorm genoten van het voorbije jaar als Smaakmaker #VANRSL”, steekt Annelies Meseure van wal. “Ik werd uitgenodigd op leuke evenementen zoals Hoera Horeca in de Paterskerk waar ik mijn stoofvlees mocht presenteren aan de Roeselaarse horeca. Ik heb nieuwe mensen leren kennen, de mensen spreken me aan en vragen mijn stoofvleesrecept, ik kwam in de media met interviews en in het boekje van de stad Roeselare. Stuk voor stuk aangename ervaringen en een hele eer als hobbykok.”

“Toen ik hoorde dat men dit jaar op zoek gaat naar de beste hutsepot was ik meteen verkocht. Als echte Bourgondiër is dit een van mijn favoriete gerechten. Indien ik niet in de jury zou zitten, nam ik allicht zelf deel. Ik weet perfect welk recept ik zou nemen om iedereen te overtuigen. Mijn man zegt zelfs dat ik waarschijnlijk als winnaar uit de bus zou komen. Hij is verzot op mijn hutsepot.” (lacht)

Structuur en kruiding

“In een goede hutsepot moet je alle groenten zeer goed smaken, de hutsepot moet bereid zijn met vlees in, een beetje mosterd erin en dan efkes duwen dat de grootste stukken weg zijn maar niet helemaal mixen tot het pap is. Ik zal er zeker op letten dat de kandidaten bepaalde soorten vlees gebruiken, neen, poten en oren moeten ze niet gebruiken, dat doe ik ook niet.”

“Poten en oren moeten ze niet gebruiken, dat doe ik ook niet”

“De structuur van de hutsepot is ook zeer belangrijk voor mij net als de kruiding van het gerecht. En ik zal ook oog hebben voor de presentatie. Ik weet dat je niet zo heel veel mogelijkheden hebt om hutsepot te presenteren maar het kan toch op een verfijnde manier gebeuren zonder dat je alles gewoon op het bord kwakt.”

“Neen, ik ken nog geen mensen die zich hebben ingeschreven maar ik verwacht wel dat er meer kandidaten zullen zijn dan vorig jaar. Toen waren er 25 inzendingen maar het was dan ook de eerste keer. Nu is de wedstrijd al bekender en zal de koudwatervrees wel weg zijn. Ik ben benieuwd”, besluit Annelies.

(PS/foto SB)

Inschrijven kan via www.visitroeselare.be

The post Annelies Meseure gaat mee op zoek naar de beste hutsepot in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

Smeulende wrakken blijven achter: gewapende overval op geldtransport op Zuid-Italiaanse snelweg, bende gaat er met meer dan 3 miljoen vandoor

Een gewapende bende heeft donderdag op een autosnelweg bij Brindisi, een havenstad in de hak van Italië, een geldtransport overvallen. De bendeleden blokkeerden plots het verkeer in beide richtingen met brandende voertuigen en dwongen de bewakers van het transport om meer dan 3 miljoen euro af te geven, voor ze ervandoor gingen. Dat meldt het Italiaanse persbureau Ansa.

Lees meer »

Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden

Henk Stevens (01/12/1967 – 28/06/2024) is op vrijdag 28 juni onverwacht op 56-jarige leeftijd overleden. Henk laat drie kinderen Nona, Lou en Roef en zijn partner Sofie achter.
The post Zanger en schilder Henk Stevens onverwacht overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »