“We hebben er genoeg van”: Roma-fans roepen Lukaku en co ter verantwoording, Mourinho springt op zijn eigen manier in de bres

Een alles behalve leuke avond voor AS Roma en Romelu Lukaku in de Serie A. De boot in bij Genoa, dat over de ‘giallorossi’ springt. En zwaar de boot in: 4-1. De meegereisde fans konden het moeilijk verkroppen, José Mourinho spreekt over “de slechtste competitiestart” uit zijn carrière. Terecht, zo blijkt uit de cijfers.

Meer krantenkoppen in België

Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken

28 juni 2024 was de laatste schooldag voor Tine Vanhauwaert, Martine Vervaecke en Manuela Debaere. De twee kleuterjuffen en de leerkracht lichamelijke opvoeding trekken na zowat een hele carrière in de Basisschool Moorsele (BAMO) de schooldeur voorgoed achter zich dicht.
The post Basisschool Moorsele ziet drie juffen met pensioen vertrekken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Oproep | gebruikt u benzodiazepines?

Benzodiazepines worden vaak voorgeschreven omdat ze kalmerend werken, de slaap bevorderen of angsten remmen. Veel Belgen maken er gebruik van. Er wordt evenwel gewaarschuwd voor het verslavende karakter van deze middelen en voor mogelijke bijwerkingen. De overheid probeert het gebruik terug te dringen.

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

E40 versperd in Oostkamp door verkeersongeval met verschillende voertuigen

Op de E40 gebeurde zondag ter hoogte van Oostkamp een zwaar verkeersongeval. Minstens vijf voertuigen raakten betrokken. Richting Brussel is de snelweg volledig versperd, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval gebeurde rond 15.55 uur. Op de autosnelweg E40 richting Brussel kwamen ter hoogte van Oostkamp vijf voertuigen in aanrijding met elkaar. Momenteel is de snelweg richting Brussel versperd en

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »