TZK Waterpolo wil herhaling van degradatiestrijd vermijden

TZK Waterpolo is de competitie in de Super League gestart met twee nipte nederlagen: 9-11 tegen Mechelen en 7-8 tegen Leuven. “Vooral die nederlaag tegen Leuven liet een wrange nasmaak na”, aldus Jannes Langeraet (23).

Het Tieltse waterpoloteam wendde vorig seizoen op miraculeuze wijze de degradatie uit de hoogste nationale afdeling af. “Dit seizoen zijn het de laatste twee in het klassement die onder elkaar zullen uitmaken wie zakt”, zegt Jannes. “Ik denk dat we de kwaliteiten hebben om uit de degradatiezone weg te blijven, want als groep zijn we het laatste jaar zeker gegroeid.”

Dat bleek vooral in de eerste wedstrijd, tegen vicekampioen Mechelen. De Tieltenaars begaven pas in de laatste periode.

“We speelden daar een zeer sterke partij en gingen met een heel goed gevoel naar huis. Jammer genoeg konden we in de tweede wedstrijd geen positief vervolg breien aan die prestatie. Nochtans stond de match tegen Leuven met stip aangeduid in onze agenda: het is een van onze rechtstreekse concurrenten in de strijd voor het behoud. Leuven kunnen we zeker aan, maar verschillende spelers in onze ploeg hadden een complete offday en opdrachten werden minder goed uitgevoerd.”

Verschil kleiner

Jannes speelt al zeventien jaar waterpolo en is al zo’n zes jaar lid van de eerste ploeg. “Ik heb de stap naar de Super League meegemaakt en heb onze groep zien evolueren. Bij ons is er weinig tot geen verloop, en het verschil met de topploegen wordt jaar na jaar kleiner. Herbert De Grande was speler-trainer, maar is sinds vorig seizoen enkel trainer. Hij ziet nu alles veel beter van aan de rand van het zwembad en hij probeert ons tactisch wat anders te laten spelen. Ook de bijdrage van Frank Degryse, die er als tweede coach is bijgekomen, is enorm waardevol.”

Door de sluiting van het zwembad in Tielt traint de club afwisselend in Meulebeke en Roeselare. “Dat is niet ideaal, maar we zijn het al gewoon. Onze wedstrijden spelen we al een aantal jaar in Roeselare en ik kan iedereen aanraden om eens een match bij te wonen. Het is zo’n mooie sport.” (GD)

The post TZK Waterpolo wil herhaling van degradatiestrijd vermijden is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Israëlisch leger vindt Hamas-handboek voor ondergrondse oorlog: “Niets werd aan het toeval overgelaten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Actie terug naar school van Huis van het Kind

De scholen namen op 2 september een rollende start in het thema van de Olympische Spelen. Jaarlijks zorgt het Huis van het Kind voor een leuke gadget en dit jaar is dat de jojo. Op de eerste schooldag kreeg elk kind een jojo. Daarmee kunnen de drie basisscholen meedingen naar een gouden, zilveren of bronzen
The post Actie terug

Lees meer »

Is overleden Russische “spionagewalvis” doodgeschoten? “Meerdere schotwonden aangetroffen”, beweren ngo’s

Hvaldimir, de beloega die in 2019 opdook in Noorse wateren met een Russisch harnas om, is door kogels gedood. Dat beweren 2 Noorse ngo’s. Het levenloze lichaam van het dier werd dit weekend aangetroffen in het zuiden van Noorwegen, maar de beloega werd volgens de ngo’s dus doelbewust gedood. Het blijft nog enkele weken wachten op het autopsieverslag, maar nu

Lees meer »

Lisa start met wenkbrauwbehandeling en laserontharing in Torhout: “Er komen ook wel eens mannen over de vloer”

In het pand in de Keibergstraat 186A waar een tijdlang een krantenwinkeltje heeft bestaan, heeft Lisa Pyfferoen (32) zopas haar zaak Luxe Brow Co ondergebracht, gespecialiseerd in wenkbrauwbehandeling en laserontharing. De plechtige opening heeft plaats op vrijdag 30 augustus van 17 tot 21 uur. Iedereen is er welkom voor een hapje en een drankje.
The post Lisa start met

Lees meer »

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

Rapper Kendrick Lamar zal optreden tijdens Halftime Show van de Super Bowl

De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar zal op 9 februari de Halftime Show, het pauzeconcert van de Super Bowl, voor zijn rekening nemen. Dat concert, dat plaatsvindt tijdens de finale van het American Football-seizoen, staat garant voor een muzikaal vuurwerk. In 2022 trad Lamar al eens op tijdens de Super Bowl, als gastartiest tijdens het optreden van rappers Dr. Dre en

Lees meer »

Annelien Coorevits deelt voor het eerst details over relatie: “We wonen nog niet samen uit angst dat het weer fout zou lopen”

Ex-Miss België Annelien Coorevits (37) woont nog niet samen met haar nieuwe vriend Frederik Verfaillie. En dat is heel bewust. Dat vertelt ze in haar podcast ‘De zussen Coorevits’. Na haar scheiding van voormalig topvoetballer Olivier Deschacht (43) stelt ze die beslissing uit. “Puur uit angst dat het weer verkeerd zou lopen”, klinkt het.

Lees meer »

Op bezoek in Koningshooikt, een dorp in twee kampen na dramatisch ongeval: “Ik moet me inhouden als ik hem op straat zie”

In Koningshooikt is er een voor en een na. Vóór dat dodelijke ongeval in september 2022 op de terugweg van een trouwfeest, toen slachtoffers Joyce en Wim en hun dronken chauffeur L.W. deel uitmaakten van één grote vriendenbende. En erna, waarbij de nabestaanden en de dader elkaar dagelijks kruisen in het kleine dorp. “Eerlijk? Ik moet me telkens inhouden wanneer

Lees meer »

EXCLUSIEF. De man achter het interne onderzoek dat de VRT op zijn grondvesten doet daveren: “Mensen moesten een kamp kiezen, er werd druk uitgeoefend”

“Ik ben gevraagd om bruggen te bouwen”, zegt Rob van Eijbergen, de bemiddelaar die in april werd aangesteld door VRT. Maar de machtsstrijd tussen twee afdelingen bleek een brug te ver. De professor zag bij Ricus Jansegers (58) en Lotte Vermeir (39) “te weinig zelfreflectie” en geeft bij HLN voor het eerst inzicht in het onderzoek dat leidde tot de

Lees meer »