Touch Rugby vervangt RugbyFit van Beernemse Rugbyclub: “Nu met eerste toernooi”

De Rugbyclub van Beernem organiseert voor het eerst een Social Touch Toernooi. Die contactloze variant van rugby maakt sinds kort deel uit van de werking van de sportclub en is volgens voorzitter Johannes Mortier een leuke manier om je conditie op peil te houden.

Touch Rugby is een contactloze variant van rugby en wordt door man, vrouw, jong en oud door elkaar gespeeld. Een tijdje geleden werd het spel voor het eerst geïntroduceerd in de trainingen ‘RugbyFit’ van de Beernemse rugbyclub. “We waren met RugbyFit pionier in België met het aanbieden van conditietraining op de club voor niet spelers”, vertelt Mortier. “Een tijdje terug introduceerden we Touch Rugby in RugbyFit omdat het een leuke manier is om je fitheid te trainen.”

Verder groeien

Een aantal leden die regelmatig met de conditietrainingen van Rugbyfit meevolgden, verdiepten zich in Touch Rugby om het nieuwe initiatief verder uit te werken. “Ze werden hierin ook begeleid door Touch Belgium, de federatie voor Touch Rugby”, gaat de voorzitter verder. “Nu de leden wat meer onderbouwd zijn in het spel van Touch Rugby vinden we het als club belangrijk om het kader te maken waarin dit verder kan groeien. Daarom verleggen we de focus van conditietraining naar het spel Touch Rugby en hielden we ‘Touch Rugby Beernem’ boven de doopvont.”

Volgens Mortier past de nieuwe werking binnen hun visie om een brede club uit te bouwen. “Het is belangrijk dat alle leden van een gezin sportief betrokken kunnen zijn bij onze club. Dit zal ons ook helpen om andere doelen binnen de club verder aan te pakken en onze werking te doen groeien. Bovendien geeft dit ons de kans om voor het eerst een Social Touch Toernooi te organiseren op zaterdag 7 oktober.”

Tijdens die wedstrijd zijn spelers van verschillende niveaus welkom. De organisatoren zullen de deelnemers mixen zodat iedereen wedstrijden kan spelen. “Omdat onze touchploeg nieuw is, hopen we dat er veel ervaren spelers van nabije clubs zullen deelnemen. Ook mensen die willen proeven van dit intense, maar contactloze rugbyspel zijn welkom”, gaat Mortier verder.

Het toernooi op 7/10 vat aan om 9.30 uur, een half uurtje later begint de opwarming en initiatie. Vanaf 10u30 starten de eerste wedstrijden. Na 12 uur wordt nagekaart met eten en drinken. Inschrijven: www.twizzit.com/go/socialtouchbeernem.

The post Touch Rugby vervangt RugbyFit van Beernemse Rugbyclub: “Nu met eerste toernooi” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Reuzengrote vol-au-vent en Bart De Wever als special guest: zo trouwde VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer

Voor een keer zélf het nieuws van de dag. VTM NIEUWS-anker Birgit Herteleer (33) zei zaterdag in Antwerpen ja tegen haar grote liefde en ondernemer, Jens De Maere (34). Alle clichés gingen daarbij overboord, zo onthult de bruid enkele details: “We hebben een hele grote vol-au-vent-koek laten maken in plaats van een bruidstaart, en Bart De Wever liet ons op

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Komt de Franse hoogmoed voor de val? “Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers les Bleus laatdunkend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten

Voor maar liefst zeven MMI-leraren en logistiek directeur Cornette betekende 30 juni het einde van een rijkgevulde onderwijscarrière. Ze hebben met zijn allen ongeveer 270 dienstjaren achter de kiezen.
The post MMI Kortemark neemt afscheid van acht leerkrachten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bomenaar Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond uitgeweken Bomenaar Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Moet je binnenkort betalen om overtollige stroom van zonnepanelen op het net te zetten? “De situatie is onhoudbaar”

Betaal je binnenkort in plaats van geld te ontvangen om overtollige stroom van je zonnepanelen op het elektriciteitsnet te zetten? Het lijkt de wereld op z’n kop, maar in Nederland rekenen bijna alle energieleveranciers ondertussen kosten aan voor wie opgewekte stroom op het elektriciteitsnet zet. Waarom doen ze dat? En zal dat ook bij ons gebeuren?

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »