The Sensations brengen gloednieuwe travestieshow in Zwevezele: “Bij ons geen ordinair gedoe”

The Sensations staan bekend als entertainment door hun spectaculaire travestieshows. De groepsleden hebben alvast heel wat in hun mars. Hun gloednieuwe driedaagse show vindt plaats tijdens het weekend van 13 oktober in Zwevezele.

The Sensations ontstonden tien jaar geleden in Hertsberge, een deelgemeente van Oostkamp. Ze brachten smaakvolle travestieshows met heel wat variatie en de vragen naar optredens stroomden binnen. Hun toekomst zag er rooskleurig uit en wekelijks kon je The Sensations wel ergens aan het werk zien.

“Het grote succes van The Sensations is ontstaan in zaal Oostcampus in Oostkamp”, vertelt Wesley Bleyaert van The Sensations. “Sinds kort ben ik verhuisd naar het landelijke dorp Zwevezele. Een dorp dat echt leeft met een sterk verenigingsleven. Ik merk wel op dat de travestiewereld in Zwevezele totaal onbekend is. Daar willen wij, met The Sensations, verandering in brengen. We willen het negatieve rond travestie wegschuiven en brengen het mooie naar voor.”

Vrienden

The Sensations bestaan uit vier personen. Wesley Bleyaert (38) die traiteur is van beroep. Joachim Van Bost (34) die vertegenwoordiger is. Kappers Ashley Foxx (26) en Billy Jean (35) vullen de groep aan. Ashley Foxx is verkozen tot Miss travestie België 2023 en Billy Jean is Miss travestie Antwerpen. “Het mooie aan onze travestiegroep is dat wij vrienden zijn die samen graag optreden”, gaat Joachim verder. “We kiezen er bewust voor om een deftig optreden naar voor te brengen met een groot showgehalte. Het ordinaire is bij ons niet aan de orde. In België zijn wij de enige groep die een show brengt met zowel vrouwen als mannen. Dat is al uniek en daarnaast brengen we nummers naar voor die andere groepen nooit brengen.”

“Gelukkig verdwijnt het negatieve rond travestie stilaan”

De meningen rond travestie zijn nogal verdeeld. Vooroordelen zijn bij heel veel mensen niet weg te denken. The Sensations willen die slechte gevoelens de wereld uit helpen.

Mix

“Travestie wordt vaak raar aanzien, maar gelukkig maakt dit negatieve stilletjes aan plaats voor het positieve”, gaat Wesley verder. “Onlangs konden heel wat tv-liefhebbers kijken naar de travestieshow ‘Make Up Your Mind’ op VTM en dat werd positief onthaalt. De kijkcijfers lagen heel hoog en zo zie je dat het taboe doorbroken wordt. Onze shows doen het ook heel goed en mensen zien dit als een ontspannende avond, waarbij ze hun zorgen aan de kant schuiven. De show die wij brengen is dan ook uniek en vergt heel wat voorbereidend werk. Twee à drie keer per week repeteren wij. Onze kostuums worden allemaal door onszelf ontwerpen en zien er zo origineel uit. De liedjes die we brengen zijn herkenbaar maar toch origineel. Een mix met een zestal verschillende nummers door elkaar doet het steeds super goed. Een show organiseren is een compleet jaar werk. Jaarlijks brengen wij immers een nieuwe productie.”

Verrassend

De eerstkomende show, en dit voor het eerst in Zwevezele, vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober in cc De Wissel langs de Tramstraat. “Het is voor het eerst dat wij drie dagen na elkaar optreden”, weet Wesley. “Het wordt opnieuw een mooie show voor jong en oud, waarbij er plaats is voor emoties en ambiance. Aanwezigen kunnen zich laten verrassen door glitter, glamour, mooi opgezette kapsels, mooie kostuums, pluimen, schitterende make-up en al het moois wat travesties in hun mars hebben. Tijdens de show in Zwevezele wordt er afscheid genomen van onze vast waarde Tiky Bayo. Onze twee koninginnen Ashley Foxx en Billy Jean treden op met hun boys, met twee gastartiesten en het spectaculaire dansballet. De show bestaat uit twee delen van telkens een 50 tal minuten. Voor de show kunnen aanwezigen proeven van wat lekkers en daarna volgt het optreden.”

De show van zaterdag is volledig uitverkocht. Op vrijdagavond en zondagnamiddag zijn er nog plaatsjes beschikbaar. Programma en info: Facebookpagina ‘The Sensations’ of via 0478 65 97 33.

The post The Sensations brengen gloednieuwe travestieshow in Zwevezele: “Bij ons geen ordinair gedoe” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Criminele organisatie met banden in Marseille opgerold die Brusselse drugswereld probeerde te veroveren: twaalf verdachten opgepakt

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

“Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels niet kansloos tegen Frankrijk

Maandag nemen de Rode Duivels het in de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal op tegen Frankrijk. De Belgen plaatsten zich allerminst vlot voor de tweede ronde. Toch blijft gewezen bondscoach Georges Leekens optimistisch. “Als wij ons topniveau halen, zijn we allerminst kansloos.”
The post “Het moet niet mooi zijn. Wel efficiënt”: ex-bondscoach Georges Leekens acht Rode Duivels

Lees meer »

“Goed zorgen voor wat we hébben”: kersvers Wingens schepen Stefaan Verhelle ziet opvolging Hedwig Kerckhove als praktische inloopperiode

“Het worden grote schoenen om te vullen”, laat de kersverse schepen Stefaan Verhelle (47) in een flyer weten. Als politieke neofiet een ervaren rot als Hedwig Kerckhove opvolgen op amper zes maanden van een nieuw fusiebestuur is geen cadeau. “Toch heb ik de ambitie om als schepen mee het beleid te bepalen. Ik hoop dat mijn ervaring als ondernemer in

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Primus Top Of Darts brengt zes topdarters samen in een spannend toernooi in Kortrijk Xpo

Op donderdag 7 november verzamelen enkele van de grootste namen uit de dartswereld zich in Hal 5 van Kortrijk Xpo. “We strikten Nathan Aspinall, Jonny Clayton, Joe Cullen, Raymond Van Barneveld, Andy Baetens en Fallon Sherrock. De ticketverkoop is al gestart. Snel zijn is de boodschap, want dit dartsevent is uniek in West-Vlaanderen”, zegt medeorganisator Edouard Deprez (35).
The

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Brusselse Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Drugs, geweld en geld langs de Route du Soleil: hoe opgerolde drugsbende uit Peterboswijk mini-Marseille werd

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »

Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Op zaterdagnamiddag 29 juni vindt een groots feest plaats op en rond het vernieuwde onthaalplein met twee gerestaureerde groene barakken in Vloethemveld. “Loungehoeken, hangmatten, straattheater, kriebelbeestjes zoeken en de nieuwe tentoonstelling in de groene barakken zorgen ervoor dat het een boeiende namiddag wordt”, aldus projectcoördinator Eva Vanhuyse.
The post Nieuw onthaal en groene barakken in het Vloethemveld gaan open

Lees meer »

Internationale drugsbende ontmanteld na grootschalige inval in Peterbos: “Zo’n bende zit in alle soorten van criminaliteit, zolang het maar opbrengt”

De tentakels van de drugsmaffia uit Marseille reiken tot in onze hoofdstad. Dat werd gisteren duidelijk na een grootschalige operatie van de federale gerechtelijke politie, waarbij het hoofdkwartier van een drugsbende in de beruchte Peterboswijk werd ontmanteld. De bende had de ambitie om de baas van Brussel te worden, met behulp van hun ‘heilige drievuldigheid’: afrekeningen, martelingen en ontvoeringen.

Lees meer »