Sint-Denijs-City klokt af op 8.750 bezoekers: “Tweede editie in 2025”

De eerste editie van de kunstbiënnale Sint-Denijs-City zit erop. Zes weekends lang kon men er genieten van kunstwerken van 35 kunstenaars. Niet minder dan 8.750 mensen bezochten de biënnale.

Zondagavond viel het doek over Sint-Denijs-City. Het werd meteen een succes, of zoals Wim Vandecauter van de organiserende vzw Sint-Denijs Zen- Kunst- en Cultuurdorp het zegt: het was er boenk op. “De commentaren waren lovend. Prachtige kunstwerken in een prachtig decor, dat was ons opzet. Met 8.750 bezoekers werden onze stoutste dromen overtroffen. We mochten ook 30 gidsbeurten geven in die zes weekends. Dit alles was niet mogelijk geweest zonder de inzet van velen, van kunstenaars tot de suppoosten die wekelijks op post waren om alles in goede banen te leiden.”

Hoog niveau

Ook curator Jan Leysen is in zijn nopjes. “Het waren zeer intense weekends, maar met een fenomenaal aantal bezoekers voor deze eerste editie kunnen we niet anders dan tevreden zijn. Daarbij komt ook nog dat we positieve geluiden hoorden van de bezoekers en dat de kunstenaars zelf eveneens heel tevreden zijn.”

De sterkte van de biënnale is volgens de curator het hoog niveau van de kunstwerken die hij naar het dorp Sint-Denijs haalde, dit samen met het unieke kader van kerkwegels, prachtige hoeves en landschappen waar de kunst te bewonderen viel. Jan Leysen kon meteen ook bevestigen dat er in 2025 een tweede editie komt en dat hij dan opnieuw als curator zal optreden. “Voor de derde editie ga ik dan op zoek naar een goede opvolger, dat zal wellicht een vrouw zijn”, aldus Leysen.

Burgemeester Doutreluinge, voorzitter van de organiserende vzw, was ook een tevreden man. Hij dankte de curator, alle medewerkers en de kunstenaars die van het geheel een succes maakten uitvoerig. “We hebben Sint-Denijs op de kaart gezet”, klonk het.

Er werd een catalogus van Sint-Denijs-City samengesteld. Deze is te koop aan 40 euro en kan besteld worden via www.sintdenijskunst.be.

The post Sint-Denijs-City klokt af op 8.750 bezoekers: “Tweede editie in 2025” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis. “Nergens crisisopvang te vinden voor hem”

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers

Het lokaal bestuur De Panne pakt uit met een nieuw project om mantelzorgers te vinden, versterken, verlichten en te verbinden zodat ze hun zorgtaak (makkelijker) kunnen volhouden en ook zelf nog een kwalitatief leven kunnen leiden.
The post Acties en infocentrum in De Panne ondersteunen mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

‘Vlaanderen Zingt’ massaal mét publiek in Izegem, Wenduine, Oostende, Blankenberge, Sint-Idesbald, Nieuwpoort én Torhout

Ook deze zomer zal ‘Vlaanderen Zingt’ weer door het Vlaamse land toeren om op 34 locaties het publiek aan het zingen te krijgen. Na de eerste editie 26 jaar geleden in Antwerpen blijven de pleinen overal volstromen, in totaal zo’n 150.000 mensen. En ‘Vlaanderen Zingt’ komt tot 31 augustus ook nog vaak naar West-Vlaanderen.
The post ‘Vlaanderen Zingt’ massaal

Lees meer »

Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak met aardappelmes

Nadat ze slaag had gekregen met een afstandsbediening ging C.L. haar partner te lijf met een aardappelmes. De 46-jarige Brugse stak de man vier keer, onder meer in de buik. Dat levert haar nu drie jaar voorwaardelijke celstraf op. Het slachtoffer zelf kreeg een jaar voorwaardelijk voor jarenlang partnergeweld.
The post Alcoholverbod voor Brugse (46) die gewelddadige partner neerstak

Lees meer »