Rechter verbiedt VTM en HLN om mogelijk racistische uitspraken Conner Rousseau te publiceren

De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde heeft in kort geding, na een eenzijdig verzoekschrift van Conner Rousseau, HLN en VTM Nieuws een publicatieverbod opgelegd om te berichten over de mogelijk racistische uitspraken die de Vooruit-voorzitter deed in Sint-Niklaas. Dat meldt DPG Media en het eenzijdig verzoekschrift wordt bevestigd aan Belga.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Gevangenenruil: Rusland en Oekraïne wisselen onder meer priesters uit

Rusland en Oekraïne hebben verschillende gevangenen geruild, onder wie ook enkele priesters. De zeldzame ruil van burgers komt na de ruil van tientallen soldaten eerder deze week. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had vrijdag al bekendgemaakt dat Rusland tien burgers had vrijgelaten. De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk hebben Noord-Korea op de vingers getikt om wapenleveringen aan Rusland.

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein in Oostkamp: zomerse vibes met circustent, strand, zomerbar en podium

Op het evenementenplein achter Oostcampus is de aftrap gegeven voor een bruisende zomer in Oostkamp. Net zoals de vorige jaren is het plein omgetoverd tot een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats met een strand, circustent, zomerbar en een podium. Tot en met 14 juli is er bijna dagelijks iets te beleven.
The post Bijna dagelijks iets te beleven op Evenementenplein

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden voor brandstichting op eiland

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Élke Belg heeft onze groenten al gegeten”: Agrokom uit Staden teelt jaarlijks véértien miljoen komkommers

De zomermaanden staan traditioneel synoniem met een wat meer nieuwsluwe periode, maar voor Nico Perneel uit Staden is het elke dag komkommertijd. Letterlijk, want met zijn bedrijf Agrokom teelt hij jaarlijks gemiddeld veertien miljoen komkommers. En dat doet hij op een zo duurzaam mogelijke manier. “Lekkere groenten op een ecologische manier op de markt brengen, dát is onze missie.” Om

Lees meer »

Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle

Sinds corona is het bevrijdingsfeest in Schuiferskapelle een fijne traditie geworden. De vierde editie staat gepland op zaterdag 29 juni. Net als vorig jaar wordt onder de noemer Kapelle in ‘t Park verzameld achter de kerk van Schuiferskapelle.
The post Kapelle in ‘t Park aan vierde editie toe in Schuiferskapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »