Ouderraad Klavertje Vier organiseert tweede editie van Obstacle Run: “Een familiehappening worden”

Na het succes van vorig jaar organiseert de ouderraad van de gemeentelijke basisschool op zaterdag 7 oktober de tweede editie van hun Obstacle Run. Op een veld langs de Bloemhoekstraat krijgen de deelnemers een pittig parcours van anderhalve kilometer met 23 obstakels voorgeschoteld.

De gemeentelijke basisschool Klavertje 4 uit de Roeselaarsestraat kan rekenen op een sterk oudercomité. Jaarlijks pakken de ouders met verschillende activiteiten uit, zoals een kinderfuif of deelname aan de plaatselijke kerstmarkt. Ook in het kader van Sinterklaas voorziet het oudercomité jaarlijks een verrassing.

“We broedden al even op het idee om ook een obstacle run te organiseren. Door de coronacrisis bleven die plannen misschien langer dan aanvankelijk gedacht in de koelkast, maar vorig jaar kwam het er toch van”, aldus Alexander Huyghebaert, voorzitter van het oudercomité.

23 obstakels

De eerste editie van het evenement werd onmiddellijk een succes. Vierhonderd deelnemers waagden zich aan het parcours op het veld van een Ook voor de tweede editie van de Obstacle Run palmt het oudercomité die locatie in.

“We stippelen een parcours van anderhalve kilometer uit. Onderweg moeten de deelnemers 23 obstakels overwinnen. Tien obstakels, waaronder één grote, zijn nieuw in vergelijking met vorig jaar. Van klimmen tot glijden, de verschillende obstakels zijn erg divers. We hebben er wel voor gezorgd dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om die te overwinnen”, aldus Alexander.

Ook dit jaar wordt de Obstacle Run opgedeeld in twee delen. Van 13 tot 17 uur zijn de individuele deelnemers aan de beurt. Daarna is het de beurt aan de groepen die per vijf het parcours afleggen. De tijd van de laatste telt voor de uitslag.

“Onder andere de brandweer van Moorslede gaf inmiddels aan met enkele teams aanwezig te zullen zijn. Momenteel zijn er twee weken voor het evenement al driehonderd deelnemers ingeschreven. We hopen minstens het aantal van vorig jaar te evenaren.”

Familiegebeuren

Aan de Obstacle Run zijn prijzen verbonden, maar deelnemen is volgens de organisatoren toch belangrijker dan winnen. “We hopen met dit evenement echt uit te groeien tot een familiegebeuren. Hoe snel je het parcours aflegt is eigenlijk minder belangrijk. Het belangrijkste is dat de deelnemers volop genieten van de sfeer, het familiale en het vriendengebeuren. Ook dit jaar zullen er bijvoorbeeld heel wat plaatselijke verenigingen deelnemen. Anderzijds zien we ook dat sommige sterke sporters van buiten de gemeente zich ook inschrijven. Het wordt dus een mooie mix.”

De organisatoren hebben bij het uitwerken van hun concept ook gedacht aan de allerkleinsten. “Voor kinderen onder de zes jaar is een apart kinderparcours voorzien. De 6- tot 12-jarigen leggen wel het grote parcours van anderhalve kilometer af, maar zij kunnen kiezen voor gemakkelijkere obstakels.”

Frietjes en dansje

De Obstacle Run is ook dit jaar meer dan het overwinnen van de verschillende obstakels alleen. “Ook dit jaar voorzien we catering. Met ons team zullen we frietjes en braadworsten bakken en pasta serveren. Deelnemers kunnen natuurlijk ook volop genieten van een drankje.”

Na het sportieve gedeelte is het tijd voor nog wat extra ontspanning. “Na de prijsuitreiking komt er een dj en zal men ook nog een dansje kunnen placeren.”

Aankoop computers

De ouderraad hoopt met de organisatie van het evenement opnieuw een mooie opbrengst over te houden voor de werking van de school. “Het voorbije jaar hebben we met de ouderraad onder andere computers aangekocht. Daarnaast ondersteunen we de school bij de organisatie van verschillende evenementen en activiteiten.”

De ouderraad bestaat momenteel uit vijftien enthousiaste ouders. “We hebben een erg goed team. Hopelijk kunnen we in de toekomst nog veel leuke dingen organiseren ten voordele van de school.”

Meer informatie omtrent de Obstacle Run is te vinden via www.klavertje4obstaclerun.be

The post Ouderraad Klavertje Vier organiseert tweede editie van Obstacle Run: “Een familiehappening worden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

CEO kledingketen C&A stapt op

10:37 Giny Boer is na ruim drie jaar niet langer de CEO van de Nederlandse kledingketen C&A. Ze vertrekt terwijl de modesector woelige tijden beleeft en ze haar e-commerceambities moest inslikken.

Lees meer »

“Noord-Korea vuurde ballistische raket af”

Noord-Korea heeft maandag (plaatselijke tijd) een ballistische raket richting het oosten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag, op basis van het Zuid-Koreaanse leger. Meer informatie is nog niet bekend.

Lees meer »

Nieuwe Nederlandse regering, onder leiding van premier Dick Schoof, officieel van start na eedaflegging bij koning 

Vandaag legt de nieuwe Nederlandse regering de eed af. Het kabinet, onder leiding van de partijloze minister-president Dick Schoof, wordt beëdigd door koning Willem-Alexander. Dat gebeurt in Paleis Huis ten Bosch, het woonpaleis van de koning in Den Haag. Na bijna 14 jaar bewind van Mark Rutte, de langstzittende premier in de Nederlandse geschiedenis, komt er een nieuwe ploeg aan

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen boven voor mama van Tristan uit Passendale

Een 7-jarige jongen van een school uit Antwerpen is gisteren verdronken in een zwemvijver van recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten tijdens een schooluitstap. Het ongeval roept pijnlijke herinneringen op aan Tristan Siegmund uit Passendale die begin juli 2017 verdronk in een recreatievijver in het Nederlandse Chaam.
The post Verdrinking van jongen (7) uit Antwerpen tijdens schoolreis brengt pijnlijke herinneringen

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

KIJK. De film van de rit: Cavendish schrijft geschiedenis en Pedersen valt in laatste rechte lijn

Mark Cavendish heeft geschiedenis geschreven met zijn 35e etappeze in de Tour. De ‘Manx Missile’ verwees Jasper Philipsen en Alexander Kristoff naar de dichtste ereplaatsen. Mads Pedersen, misschien wel de grootste concurrent van Philipsen voor de groene trui, kwam nog stevig ten val in de laatste rechte lijn. Hij vloog vol tegen de dranghekken en zag een mooi ereplaats door

Lees meer »