Officiële inhuldiging tijdens zomerbar van Vriendenkring: Extra klassen in ’t Regenboogje

Marcel en Odette hebben vorige vrijdag na schooltijd op de speelplaats van ‘t Regenboogje een regenbooglint doorgeknipt. Daarmee verklaarden de twee kleuters de nieuwe containerklassen in de vrije kleuterschool officieel voor geopend.

In de rij containers zijn twee nieuwe klassen ingericht voor de peuters en de kinderen van de derde kleuterklas. Daartussen is er een sanitair blok met een rij extra toiletten geplaatst. “De nieuwe klassen zijn er gekomen nadat we tijdens het voorbije schooljaar een grote groei aan kleuters in onze school hadden gekregen. Op deze manier creëren we dus extra ruimte en kunnen we het aantal kinderen per groep beperkt houden”, zeggen directeurs Tom Lecluyse en Nele Cloet van vrije kleuterschool ‘t Regenboogje en vrije basisschool Houtmarkt.

De nieuwe klassen waren al sinds 1 september in gebruik, maar werden nu officieel ingehuldigd. Dat ging gepaard met een kleurrijke zomerbar: de eerste actie van het nieuwe schooljaar van de Vriendenkring van de kleuterschool. Heel wat ouders bleven daarvoor na het laatste belsignaal van de week nog even op de speelplaats hangen, al hadden de weergoden die uitnodiging blijkbaar niet ontvangen. Zij maakten er een grijs openingsmoment van, tussen de regendruppels.

Vriendenkring

Toch werden er heel wat cocktails, ijsjes en braadworsten verkocht. “Eerder financierden wij al de speelse bestickering op de containers, waarin je de kinderen uit het logo van basisschool Houtmarkt herkent. De opbrengst van deze bar zullen we besteden aan de verdere inrichting van de klassen”, zeggen voorzitters Mieke Morlion en Marie Dekervel van de Vriendenkring van ’t Regenboogje.

Regenbooglint

Naast het schoolbestuur van de vzw Katholiek Basisonderwijs Veurne, de leerkrachten van de kleuterschool en de betrokken aannemers, was ook burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) naar het inhuldigingsmoment afgezakt. Het traditionele ritueel van het doorknippen van het lintje liet hij deze keer evenwel over aan twee enthousiaste kleuters: Marcel en Odette.Zij lieten de aanwezigen vervolgens nog een kijkje nemen in de nieuwe klassen. (WVH)

The post Officiële inhuldiging tijdens zomerbar van Vriendenkring: Extra klassen in ’t Regenboogje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Vlaming Thierry (53) zag Joe Biden enkele uren na felbesproken debat: “Daar liep een president over de tarmac”

Enkele uren na het veelbesproken debat tussen een verwarde, stotterende Joe Biden en zijn zelfverzekerde opponent Donald Trump, stond de Vlaming Thierry Wernaers (53) oog in oog met de Amerikaanse president. Dat leek een heel andere Biden te zijn. “Op enkele meters afstand van me stapte een zelfverzekerde president rond”, zegt Thierry, die als ‘delegate’ is uitgekozen om Biden officieel

Lees meer »

Mama Ingeborg over nieuw pad van zoon Robin Keyaert: “Je hebt geen leven als je de ochtendshow doet”

Vrijdagochtend maken DJ’s Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert voor de allerlaatste keer de luisteraars van MNM wakker. Na drie jaar ‘Kawtar & Keyaert’ neemt het duo afscheid van het ochtendblok. “Het is een voorrecht geweest en iets wat ik voor altijd zal koesteren”, klinkt het bij de zoon van Ingeborg. Zijn mama ziet alvast een mogelijk pad voor hem: “Ik

Lees meer »

Een C-attest? Niet getreurd: Kamping Kitsch Club trakteert met gratis tickets

In zowat iedere school van Vlaanderen, staan ouders en kinderen aan te schuiven voor het meest stressvolle moment van het jaar: de rapporten. Lachende gezichten die worden afgewisseld met treurige blikken? Het zijn geen uitzonderingen. Meer dan voldoende redenen voor Kamping Kitsch Club om zich in het debat te mengen. “Een C-attest? Mail het maar door en je krijgt gratis

Lees meer »