Na clusterhoofdpijn belandt Natalie (32) in rolstoel: “Ik wil weer vooruit met mijn leven”

Pech lijkt Natalie Verrie (32) te blijven achtervolgen. Nadat de alleenstaande mama uit Heuvelland een dure behandeling kreeg voor haar clusterhoofdpijn is ze nu in een rolstoel beland. “Maar die is te klein. Ik hoop op een nieuwe, want ik wil weer vooruit met mijn leven.”

“Ik brak mijn onderrug tien jaar geleden nadat ik van een paard geworpen werd en tegen een stalen poort belandde”, vertelt Natalie Verrie (32) uit het Heuvellandse dorp Nieuwkerke.

“In het ziekenhuis had ik een tijdlang geen gevoel in mijn lichaam tot de hoogte van mijn navel. Gelukkig raakte ik niet verlamd. Het enige wat ik eraan overhield, was een slapend gevoel in een van mijn bovenbenen. Hoewel, een paar maanden na die breuk kreeg ik wel de eerste aanvallen van clusterhoofdpijn. Volgens mij is er een link.”

Suicide headache

Drie jaar geleden slaakte de vrouw een noodkreet in de media: de clusterhoofdpijn werd ondraaglijk en een mogelijke behandeling bleek te duur tot er uiteindelijk wel middelen voorzien werden door een ziekenhuis met de steun van een serviceclub.

“Ik overwoog zelfs euthanasie: de bijnaam van clusterhoofdpijn is suicide headache, dat zegt genoeg over de pijn. Dankzij de behandeling, die na mijn publieke noodkreet betaalbaar werd, werd deze aandoening draaglijk.”

Nieuwe operatie

Maar van een happy end blijkt nu geen sprake meer. “Tot eind vorig jaar ging alles goed, maar ter hoogte van de breuk in mijn rug is een hernia ontstaan, waardoor ik een operatie moest ondergaan. De revalidatie verliep moeilijk en door een nieuwe val heb ik opnieuw mijn onderrug gebroken. Intussen is dat gedeelte van mijn rug vastgezet met een metalen plaat, schroeven en pinnen. De gevolgen zijn enorm: ik heb pijn bij het hoesten en geeuwen en ik ondervind zelfs last tijdens het liggen in bed. Dagdagelijkse activiteiten zijn nog amper mogelijk, omdat ik me nu hoofdzakelijk met een tijdelijke rolstoel probeer te beredderen.”

Slapend gevoel

Haar huidige rolstoel is onvoldoende, zo geeft Natalie aan. “Deze is tijdelijk en te klein, waardoor ik mezelf moeilijk kan voortduwen. Ik probeer mezelf op allerlei manieren te behelpen met krukken, een extra stoel in de keuken, en steun aan de muren in mijn huis, maar het valrisico is te groot. Een gewone rolstoel op mijn maat wordt voorlopig niet volledig terugbetaald, maar een duurdere elektrische rolwagen zou wel mogelijk zijn. Een elektrische kan ik helaas niet met mijn wagen verplaatsen en is voor mij dus niet noodzakelijk. Intussen moest ik een nieuwe wagen kopen met automatische versnellingen: door een frequenter slapend gevoel in mijn benen kan ik niet meer zo goed koppelen.”

“Ik heb geen financiële ruimte meer en ik zoek actief naar werk, maar die zoektocht verloopt moeilijk aangezien ik niet zo mobiel ben met mijn huidige rolstoel. Ik hoop dat ik alsnog kans maak op de rolstoel die ik nodig heb. Dan hoeft mijn nieuwe fysieke beperking niet het einde te zijn. Ik heb een kind van tien jaar oud, dus ik kan niet zomaar zeggen boeken toe, ik geef het op. Ik laat mij mentaal niet kraken en wil weer vooruit met mijn leven.” (TP)

The post Na clusterhoofdpijn belandt Natalie (32) in rolstoel: “Ik wil weer vooruit met mijn leven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout

In het pand op de hoek van de Zwanestraat met de Putstraat (foto), waar een tijdje een fitnesszaak heeft bestaan, komt er vanaf half augustus een nieuwe lingeriewinkel.
The post Lingeriewinkel en Beobank in de Zwanestraat in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen

Op zaterdag 28 september komen de 50-jarigen, met geboortejaar 1974, samen voor een feestelijke reünie. Iedereen die Meulebeke ademt, is welkom. Het organisatiecomité stond tien jaar geleden al in voor een legendarisch feest voor de 40-jarigen.
The post Meulebeeks feestcomité brengt 50-jarigen samen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe dimbare ledverlichting in Zulte

De straatverlichting in Zulte gaat sinds november 2022 volledig uit tussen 23.30 en 4.30 uur. Deze maatregel kwam er destijds door de energiecrisis. Het gemeentebestuur besliste om verlichting ook na het zwaartepunt van de crisis uit te laten, tot de straatlantaarns omgeschakeld konden worden naar ledverlichting.
The post Nieuwe dimbare ledverlichting in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze gaven meer uit aan hun honden dan aan hun personeel”: rijkste familie van Verenigd Koninkrijk veroordeeld voor uitbuiting

De van oorsprong Indiase familie Hinduja is met een vermogen van meer dan 43 miljard euro de rijkste van Groot-Brittannië maar te gierig om zijn personeel ordentelijk te betalen. De Zwitserse rechtbank veroordeelde vier Hindujas tot 4 en 4,5 jaar cel wegens uitbuiting van hun bedienden. Die kregen hoop en al 6 euro om 18 uur per dag te werken.

Lees meer »

Arnaud De Lie bijzonder geëmotioneerd met Belgische driekleur na voorjaar vol miserie: “Mentaal gebroken”

De Belgische driekleur voor Lotto Dstny. Het plan De Lie tot in de perfectie uitgevoerd. In de spurt met veel machtsvertoon afgemaakt door ‘de Stier van Lescheret’, die met de Belgische driekleur naar de Tour kan. Alle miserie uit het voorjaar plotsklaps vergeten. Wat voor bijzonder veel emoties zorgde bij De Lie. “Hier heb ik geen woorden voor”, stamelde hij

Lees meer »

Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap”

Wist je dat… Gistel al zestig jaar verbroedert met het Duitse dorpje Aulendiebach. Volgende maand plant het comité dan ook feest dat vier dagen duurt. “Door de coronacrisis moesten we langer wachten dan normaal om nog eens samen te komen.”
The post Gistel zet zich schrap voor 60 jaar verbroedering met Duitsers: “Dit is pure vriendschap” appeared first on

Lees meer »