N-VA wil minder rally op de Boskant: “Maximum één keer per jaar in dezelfde straat”

Op de gemeenteraad in Houthulst ontspon zich een discussie tussen het bestuur en oppositiepartij N-VA naar aanleiding van de Hemicuda Rally. Voor N-VA kiezen de organisatoren van rally’s te vaak voor hetzelfde parcours in Merkem.

Het was de eerste gemeenteraad met Jeroen Vandromme (CD&V) als burgemeester, die op 1 september de sjerp overnam van Joris Hindryckx. Meteen moest hij stevig weerwerk bieden tegen N-VA-fractieleider Filip Vanhevel, die naar aanleiding van de goedkeuring van het tijdelijk politiereglement voor de Hemicuda Rally op zondag 15 oktober zijn beklag deed over de vele rally’s die gereden worden in Merkem. Niet voor de eerste keer trouwens. Op de vorige gemeenteraad was het partijgenote Tanja Greitsch (N-VA) die op dezelfde nagel klopte.

Hemicuda Rally

“Op de vorige gemeenteraad werd gezegd dat aan de organisatoren zou gevraagd worden om maar één keer per jaar in dezelfde straat de rally te laten passeren”, aldus Filip Vanhevel. “Tanja had toen al aangehaald dat heel wat inwoners van de Boskant het beu zijn hun straat steeds gebruikt wordt als parcours. Maar als je het parcours dan zie je dat het op 15 oktober dus wel weer dezelfde straten zijn. We willen dat jullie daar proactief in optreden en zeggen tegen de organisatoren: jullie kunnen nog steeds rally houden in Houthulst, maar niet meer dan één keer per jaar in dezelfde straat. Ik kan me inbeelden dat het voor de organisatie gemakkelijk is om steeds naar dezelfde plaats te gaan. Als je niets doet gaat er niets veranderen.”

Afstellingsritten verboden

De deelnemers aan de Hemicuda Raly passeren onder andere in de Groenestraat, Kloosterstraat, Hoge Ieperweg, Kwakkelstraat, Kloostermolenstraat, Zuid Wallandstraat, Hageputstraat, Langemarkstraat, Melanedreef, Keistraat en Noordwallandstraat. “We houden wel degelijk rekening met de inwoners van de betrokken straten”, repliceerde burgemeester Jeroen Vandromme (CD&V). “Zo hebben we de afstellingsritten verboden en hebben we een retributie ingevoerd van 2.000 euro voor het houden van wedstrijden op het grondgebied van Houthulst. Het reglement verbiedt echter niet dat er meerdere rally’s in dezelfde straat worden gereden. Het is ook niet volledig hetzelfde parcours. Ja, er zit een overlap in, maar nu worden ook straten geïmpacteerd die de vorige keer niet betrokken waren.” (TOGH)

The post N-VA wil minder rally op de Boskant: “Maximum één keer per jaar in dezelfde straat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »

Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet

Op vrijdagavond 14 juni ging traditiegetrouw het personeelsfeest van gemeente Hooglede door, waar ook een aantal mensen in de bloemetjes gezet werden.
The post Gemeentepersoneel Hooglede in de bloemetjes gezet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Staf en nieuwe voorzitter Club Roeselare klaar voor jubileum: “Ons niet aan avonturen wagen”

Club Roeselare hield zondag zijn spelersvoorstelling, maar er was veel meer nieuws op het Rodenbachstadion. Want er is ook een nieuwe voorzitter, een nieuwe technische staf, men viert straks het 25-jarig bestaan en toekomstgericht willen ze ook een nieuwe vip- en ontvangstruimte bouwen. Er zit dus nog veel muziek bij de ‘Club van ’t Stad’.
The post Staf en

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »