Mil Sinaeve brengt solovoorstelling SCHADE in Brugge: “Zelfgeschreven monoloog”

Op vrijdag 29 september speelt Mil Sinaeve om 19 uur zijn 40 minuten durende solovoorstelling SCHADE op het kunstenfestival Kunstenal Loodst in Brugge. “Het is een verhaal over het schipperen waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat”, vertelt de jonge acteur.

Mil Sinaeve (21) studeert Drama aan het Conservatorium in Antwerpen. Hij is de zoon van Wouter Sinaeve en Petra Man en hij heeft met Dre en Gust nog twee broers. “Ik ben intussen gestart aan mijn masterjaar”, vertelt hij. “Vorig academiejaar maakte ik de bachelorproef Kapsalon, met medestudent Nathan Christiaensen en regisseur Haider Al Timimi. Met dit stuk mochten we de voorbije maanden ook rondtoeren, vorig weekend nog in Kortrijk. Hiermee staan we eind oktober nog op Love at First Sight. Optreden in CC Het Perron in Ieper? Heel graag!”

Vrijdag 29 september staat hij met een zelfgeschreven monoloog SCHADE geprogrammeerd op Kunstenal Loodst in Brugge. “De eerste try-out was in Gent en daarna trad ik nog op in De Studio in Antwerpen en op de Gentse Feesten. Vrijdag volgt dus Brugge. Het is een gezellig festival met een zalig allegaartje van alle kunsttakken. Ook Nyk Dekeyser, met wie ik mijn allereerste project ooit deed, is daar aanwezig. Ik zal er in een loods spelen en de voorstelling duurt 40 minuten. Het verhaal is best persoonlijk. Het gaat over het schipperen tussen waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat. Een van de metaforen is de boom met zijn takken en wortels en het dreigende omvallen van de boom. De afstand Ieper en Antwerpen en de andere leefomgeving komen voor in het stuk. Ik voegde er uiteraard nog meer fictie en dramatiek aan toe. Er kwamen veel mooie commentaren. Het schrijven is niet per se mijn expertise, maar het is heel boeiend. Ik hoop dat ik het na Brugge nog verder kan spelen.”

Acteercarrière

Intussen bouwt Mil gestaag aan zijn acteercarrière. “De opnames van de langspeelfilm Skiff zitten erop. Ik speel de grote broer van Femke Van Hove, die in de knoop zit met zichzelf. Binnenkort komt ook Juliet uit op VRT MAX, waar ik de West-Vlaamse politiecollega mag spelen. Nog in 2024 zijn er twee theatervoorstelling: Dwarskijker met gezelschap De Rovers en Fight Night van Ontroerend Goed. Met beide voorstellingen zullen we tientallen keer op tournee gaan. Tot slot maak ik ook al werk van mijn masterproef. Het gaat over het bestaande stuk ‘Blauw of iets voor aan de muur’, van de Nederlandse Monique Merckx. Dit is een samenwerking met medestudent Tibbe Walckiers”, aldus nog Mil.

The post Mil Sinaeve brengt solovoorstelling SCHADE in Brugge: “Zelfgeschreven monoloog” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830 uit Hooglede: “We willen interesse aanwakkeren in onze regio”

In café ‘t Geniep in Gits zijn enkele fans van Cercle Brugge met een supportersvereniging van hun favoriete ploeg gestart: 8830, wat verwijst naar de postcode van Hooglede-Gits. “We willen de interesse in Cercle in onze regio vergroten, én het voetbal op het hoogste niveau, want Roeselare is er niet meer.”
The post Cercle krijgt steun van supportersvereniging 8830

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan”

Met de ondertekening van de oprichtingsakte in het stadhuis schoot Welzijnsvereniging Blankenberge officieel uit de startblokken. “Een belangrijke mijlpaal in de realisatie van de nieuwe synergetische zorgsite in Blankenberge”, aldus burgemeester Björn Prasse (Open VLD).
The post Welzijnsvereniging Blankenberge uit de startblokken: “Mooi verhaal, waarin onze inwoners centraal staan” appeared first on KW.be.

Lees meer »