Martine (61) stopt na 38 jaar met café Colibri: “Bedankt aan al mijn trouwe klanten”

Martine Cappelle schenkt binnenkort haar laatste pintjes in het gekende café Colibri in de Gitsestraat in Roeselare. Ze baatte 38 jaar het volkscafé uit, maar gaat binnen enkele weken op pensioen. “Ik ben de vele trouwe klanten echt dankbaar voor de mooie tijd.”

Eind oktober sluit café Colibri langs de Gitsestraat de deuren. Na een mooie carrière van 38 jaar gaat uitbaatster Martine Cappelle (61) binnenkort op pensioen. Dat Martine in de horecasector belandde, is geen verrassing. Haar ouders baatten vroeger nog café ’t Stoomtuig in Gits uit. “Toen ik hier 38 jaar geleden startte, voelde ik me vlug helemaal thuis. Al snel bouwde ik een goede band op met de klanten.”

“Een vaste klant omschreef het café ooit eens perfect als een dorpscafé aan de stadsrand”

Café Colibri staat gekend als een typisch volkscafé waar in al die jaren ook veel clubs terecht konden. Vroeger werd er nog gebiljart, later was de horecazaak ook de plek voor onder andere kaarters en vinkenliefhebbers. “In de gouden jaren vlogen de klanten hier op vrijdag- en zondagavond ook nog vaak in den dans. Een vaste klant omschreef het café ooit eens perfect als een dorpscafé aan de stadsrand.”

Pand staat te koop

Eens Martine op pensioen is, is de kans niet onwaarschijnlijk dat het gekende volkscafé uit het straatbeeld verdwijnt. De eigenaar zette enkele maanden geleden het pand te koop. “Ik ben de vele trouwe klanten echt dankbaar voor de mooie tijd, ik hoop dan ook voor hen dat er misschien toch iemand interesse toont om hier een café uit te baten. Op deze plek werden heel veel mooie vriendschappen gesmeed en het zou spijtig zijn moesten de klanten elkaar niet meer zien.”

Goede buren

Martine wil straks volop genieten van haar pensioen. “Ik zal zeker de klanten missen, maar doordat ik pensioengerechtigd ben en het contract ook ten einde liep, is het nu het juiste moment om na 38 mooie jaren te stoppen.”

Naast haar trouwe klanten wil Martine ook graag nog eens de buren bedanken. “De Colibri is geen nachtcafé en luide muziek werd hier ook niet gedraaid, maar ik vind het wel leuk dat de buren er nooit moeilijk hebben over gedaan dat er hier een café was.”

The post Martine (61) stopt na 38 jaar met café Colibri: “Bedankt aan al mijn trouwe klanten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Verandert Frankrijk van systeem? Deschamps denkt na over een 4-4-2 met twee aalvlugge spitsen

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, vandaag wordt er om 10u30 getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

“Ik begrijp niet wat hij net zei. Hijzelf volgens mij ook niet”: Biden en Trump botsen in vinnig (en soms kinderachtig) tv-debat

Amerikaans president Joe Biden (81) heeft donderdag tijdens een eerste tv-debat met Republikeins presidentskandidaat Donald Trump de hooggespannen verwachtingen volgens analisten niet kunnen inlossen. Biden kwam meermaals verward over en wist niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd nog een nieuwe ambtstermijn aankan. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten van de clash.

Lees meer »

Stefaan en Mie stellen tuin in Aarsele voor het eerst open voor publiek: “Buren en vrienden kunnen nu zien wat er achter die haag ligt”

Op zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt een nieuwe editie plaats van Open Tuinen. Die dag kan je in heel Vlaanderen de mooiste tuinen gaan bekijken. Meer dan 140 plekken zetten de poort open. Een van die enthousiastelingen zijn Stefaan Verhulst en Mie Van Ryckeghem uit Aarsele. Zij doen voor het eerst mee en pakken meteen uit met enkele

Lees meer »

Bestelwagen brandt uit na kop-staartaanrijding tussen vier wagens op brug

Op de Moerbrugge Brug in Oostkamp gebeurde woensdagmiddag een verkeersongeval waarbij vier voertuigen betrokken raakten. Er was sprake van een kop-staartaanrijding, waarna het laatste voertuig vuur vatte. Een bestelwagen brandde volledig uit. Ook het wegdek van de brug liep schade op. Het is nog niet duidelijk of de brug voor langere tijd wordt afgesloten voor herstellingswerken.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde

Brandweer Westhoek moest zaterdagavond met een zonaal klimteam uitrukken naar het Ieperse Bellewaerde Park. Daar was de attractie El Valador vastgelopen op een hoogte van tien meter. In totaal werden 37 mensen geëvacueerd.
The post Brandweer evacueert bijna 40 mensen van attractie Bellewaerde appeared first on KW.be.

Lees meer »