Maria (90) uit Leisele verward door nieuw verkeersbord: “Woon ik na 60 jaar nu plotseling in Izenberge?”

Al 60 jaar woont Maria Lehoucke in de Izenbergestraat in Leisele. Een nieuw bord voor de deur zorgt echter voor verwarring. “Door dat bord lijk ik plots op grondgebied Izenberge te wonen”, reageert Maria.

Maria Lehoucke is 90 jaar, maar het lukt nog om thuis te wonen. Het adres van de kranige dame bleef de voorbije zes decennia steevast onveranderd: Izenbergestraat 87 in Leisele. Maria hoopt er oo nog vele jaren te mogen wonen. “Ik woon hier graag”, vertelt Maria zelf. “Ik ben al lang alleen, maar heb veel hulp en vriendschap van mijn kleindochter Dorine. Zij woont weliswaar in Veurne, maar werkt in deze buurt als familiaal helpster en komt elke ochtend een kop koffie drinken. Wat mij extra blij maakt, is dat mijn andere kleindochter Melanie naast mij gebouwd heeft en nu dus mijn buurvrouw is.”

Verkeersbord

Eenzaam is Maria dus allerminst in haar stekje in Leisele, al vraagt ze zich af of ze daar nu eigenlijk nog wel woont. “Mijn buurt is de grensovergang tussen Izenberge en Leisele. De woning Van Betsbrugge is het laatste huis van Izenberge en de woning Avonture is het eerste van Leisele. Dat van mijn kleindochter is het tweede en mijn huis is het derde. Ik weet van nie beter dan dat ik al zestig jaar Leiselenaar ben. Maar enige tijd geleden verscheen er vlak bij mijn woning richting Leisele een bord dat het einde van Izenberge aankondigt. Door dat bord lijken mijn huis en dat van mijn kleindochter Melanie nu plots op Izenbergs grondgebied te staan. Ik laat er mijn slaap niet voor, maar op mijn leeftijd is dat een beetje verwarrend. Zou dit iets te maken hebben met de aanleg van het fietspad? Vraag misschien eens aan schepen Blanckaert om dit mysterie op te helderen”, glimlacht Maria.

“Ik laat er mijn slaap niet voor, maar op mijn leeftijd is het verwarrend”

“Het kan inderdaad verwarrend overkomen”, reageert schepen Blanckaert, die zelf 500 meter verder woont. “Maar de gemeentegrens is niet veranderd. Dat witte bord wijst mijns inziens op het einde van de dorpskom van Izenberge, die na de wegenwerken wat opgeschoven is. Het geeft aan dat automobilisten opnieuw 70 km/uur mogen rijden. Maria mag dus op haar twee oren slapen: ze is en blijft Leiselenaar.”

The post Maria (90) uit Leisele verward door nieuw verkeersbord: “Woon ik na 60 jaar nu plotseling in Izenberge?” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Bewonder gerestaureerde auto’s uit WOII in Anzegem: “Er zijn ook originele veldkeukens van toen, radioposten en zendapparatuur”

Camp Lucky Strike kiest voor de derde maal thuishaven Anzegem als uitvalsbasis voor een evenement rond Wereldoorlog II. “De tot de verbeelding sprekende kasseistrook De Varent in Kaster is ondertussen onze vaste stek”, vertelt Kim Detremmerie (34) die dit initiatief een paar jaar geleden samen met haar vader startte. “Beleef en herdenk in Camp Lucky Strike Wereldoorlog II met een

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »