Lena en Herman vieren hun briljanten huwelijksverjaardag

Lena Verhaeghe (89), afkomstig uit Kachtem, en Herman Soete (91), uit Houthulst, huwden op het gemeentehuis van Kachtem op 12 april 1958. Ze vierden hun briljanten huwelijksverjaardag in aanwezigheid van burgemeester Kris Declercq bij hun jongste zoon Francis in de Iepersestraat.

“We leerden elkaar kennen op een huwelijksfeest van mijn zus in Izegem”, vertelt Lena. “En meer dan 65 jaar later zijn we nog steeds een gelukkig koppel. We verstaan elkaar zonder te spreken.” Herman was als jonge man vertegenwoordiger eerst bij de Drie Molens, een bedrijf van pudding in Boom, nadien bij de Nederlandse firma ERDAL waar hij schoonheids- en onderhoudsproducten verkocht aan schoenmakers en drogisterijen. Daarna startte hij samen met zijn echtgenote Lena een eigen groothandel in Kachtem van droog- en zijdebloemen, geboorteartikelen, kerstartikelen… onder de paraplu Groothandel Soete. Lena hielp mee, samen met een aantal medewerksters, in het atelier bij het vervaardigen van zijde- en droogbloemen. In 2006, ruim voorbij hun pensioen, werd de zaak stopgezet en verhuisde het koppel naar een appartement in de Meensesteenweg. Vanaf dan had Herman tijd om te schilderen op doek en Lena voor handwerk. Ze zijn de ouders van Filip, Carel en Francis. Carel woont in Rumbeke en de twee andere zonen in Roeselare. Er zijn ondertussen tien kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Ze waren lid van het Davidsfonds in Kachtem en van VLAS (Vlaamse Actieve Senioren) in Roeselare. Ze hebben ook veel gereisd voornamelijk met de auto.

Samen gelukkig zijn

“We hopen nog samen gelukkig te zijn voor de tijd die ons nog gegund is”, zeggen beide luidop. Want het kan snel verkeren. Immers in februari van dit jaar zijn we beide gevallen bij het oprijden van een stoeprand met de rollator van Lena. Ik brak mijn kunstheup en Lena had verschillende kneuzingen, we werden samen in het ziekenhuis AZ Delta opgenomen. Gelukkig is alles, na een lange revalidatie, goed gekomen. (AD)

The post Lena en Herman vieren hun briljanten huwelijksverjaardag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

Waait er een nieuwe virusgolf door het Tourpeloton?

Van zware valpartijen zijn de renners gespaard gebleven. Toch telde het Tourpeloton gisteravond weer vier renners minder. Hardop wordt het niet gezegd, maar gevreesd wordt weer voor ziekte in het peloton. Om die reden kwam alvast Tim Declercq niet meer aan de start.

Lees meer »

Dit zijn de populairste mannen- en vrouwennamen in jouw gemeente

Olivia en Noah waren ook vorig jaar de populairste voornamen in Vlaanderen. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Bij de meisjes staat Olivia al vijf jaar onafgebroken aan de leiding. Emma staat op twee, Louise op drie. Noah is sinds 2020 de populairste jongensnaam, gevolgd door Arthur en Liam. Bij de familienamen komen Peeters, Janssens en Maes het meest voor.

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

Hitterecords sneuvelen tijdens extreme hittegolf in VS

De extreme hittegolf die delen van de Verenigde Staten in zijn greep heeft, houdt aan tot zeker halverwege deze week. Nadat in Las Vegas en Death Valley afgelopen weekend al hitterecords sneuvelden, verwacht de National Weather Service (NWS) dat er deze week meer records aan diggelen gaan.

Lees meer »