Groene welzijnssite in Middelkerke krijgt feestelijke inhuldiging

Dankzij de inzet van de eigen gemeentelijke diensten groeide de Middelkerkse welzijnssite uit tot een toegankelijke groene zone. De groene zone omringt alle welzijnsdiensten, het lokaal dienstencentrum, de jeugddienst, de kinderopvang en het woonzorgcentrum. Met een middag vol animatie en plezier werd deze site op zondag 24 september feestelijk in gebruik genomen.

Burgemeester Dedecker nam de vergroening van de welzijnssite bij het begin van de legislatuur op in het beleidsplan. “Deze plek is al lange tijd een toevluchtsoord voor zorg en ondersteuning. Een rol die in de loop der jaren steeds crucialer is geworden. Op deze welzijnssite zoeken veel verschillende mensen antwoorden op vaak complexe vragen. Het leven is voor velen van ons niet eenvoudig. Ondersteuning reikt steeds verder over generaties heen, en natuurlijk zorgen conflicten voor een groeiend internationaal cliënteel voor onze zorg. Het is van essentieel belang dat we als moderne organisatie hierop voorbereid zijn.”

“We creëren hier een plek voor mensen van alle leeftijden”

Schepen en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD), Dirk Gilliaert, beschouwt de bundeling van alle welzijnsdiensten op één aangename locatie als een grote stap voorwaarts in de zorg. “De eerste vonk voor dit alles was de bouw van het nieuwe woonzorgcentrum, die tien jaar geleden een golf van verandering in gang zette. De oude zorgvleugel in De Stille Meers hebben we kunnen transformeren tot multifunctionele ruimtes en kantoren. Dit gaf onze medewerkers de mogelijkheid om in betere omstandigheden te werken en hun dienstverlening te optimaliseren. Toen we vervolgens de oude zorgwoningen afbraken om plaats te maken voor nieuwe serviceflats, opende dat de deuren naar meer groen en een verbindend speelterrein tussen de verschillende diensten. Zelfs de jeugddienst en kinderopvang vonden een thuis op deze site.”

Verfrissende mix

“We creëren hier eigenlijk een plek voor mensen van alle leeftijden, en dat is iets waar ik als schepen voor Jeugd en Onderwijs enorm veel waarde aan hecht. De mix van jong en oud brengt een levendige dynamiek en een uitwisseling van ervaringen met zich mee. Men zegt niet voor niets: “Er is een dorp nodig om een kind op te voeden. Je voelt hier de warmte van onze experts en consultenten”, concludeert schepen Natacha Lejaeghere.

The post Groene welzijnssite in Middelkerke krijgt feestelijke inhuldiging is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De must-reads van het weekend

04:04 De Tour is een van de meest extreme sportevenementen ter wereld. In het postdopingtijdperk grijpen ploegen naar voeding om de performance van hun renners te boosten. Hoe werkt dat?

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Hij is er echt het hart van in”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de waterattractie bediende en zijn inspectieronde vergat. De man kreeg de gunst

Lees meer »

Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens Gault&Millau Wine Awards: “Dit zal ongetwijfeld mensen naar ons domein in Kruiseke brengen”

Vergeet de Bourgogne en de Champagnestreek. Wie topwijnen wil scoren, hoeft daarvoor geen uren meer in de wagen te zitten. Wijndomein Ravenstein wist tijdens de Gault&Millau Wine Awards niet minder dan twee titels te bemachtigen. “We zijn het enige Vlaamse wijndomein dat twee awards wist te winnen”, klinkt het trots.
The post Twee keer prijs voor Wijndomein Ravenstein tijdens

Lees meer »

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

“Steeds moeilijker om geen medelijden met Lukaku te krijgen”: buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Amper schoolverlaters die na één jaar nog geen werk hebben

Het aantal Vlaamse jongeren dat na één jaar nog geen werk heeft gevonden, blijft met 6,3 procent erg laag. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport dat de Vlaamse arbeidsbemiddelaar VDAB donderdag heeft voorgesteld. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt razendsnel een job.

Lees meer »