FIFA heet niet meer FIFA, wel EA Sports FC: het miljardenverhaal achter een opvallende naamswijziging

Zeg niet langer FIFA, wel EA Sports FC. Fans van het populaire voetbalspel reppen zich als de wiedeweerga weer naar de winkelrekken. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de nieuwste editie, maar waarom kozen de makers van een game die jaarlijks meer dan 20 miljard in het laatje brengt voor een opvallende naamswijziging?

Meer krantenkoppen in België

Israël zet meer grondtroepen in Libanon in – Deense politie onderzoekt “explosies” bij Israëlische ambassade in Kopenhagen

De zuidelijke buitenwijken van Beiroet zijn in de vroege uren van woensdag minstens vijf keer getroffen door Israëlische aanvallen, nadat Iran gisteravond 200 raketten heeft afgevuurd op Israël. Het is momenteel onduidelijk of er slachtoffers gevallen zijn bij de aanvallen van deze ochtend. Het Israëlische leger is Libanon maandag binnengevallen voor een “beperkte grondoperatie”. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog

Lees meer »

Israël start “beperkt grondoffensief” in Libanon: explosies in grensgebied – Israël adviseert inwoners buitenwijken Beiroet te evacueren

Israël voert “momenteel” “beperkte grondoperaties” uit in Libanon. Dat bevestigt het Pentagon maandagavond na berichtgeving door ‘The Washington Post’. Libanese media melden ondertussen Israëlische artilleriebeschietingen in het grensgebied. Israël heeft ook de inwoners van de zuidelijke buitenwijken van Beiroet – bolwerk van Hezbollah – geadviseerd te vertrekken: luchtaanvallen op de terreurbeweging zijn aanstaande. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in

Lees meer »

Pfizer wil 255 medewerkers laten afvloeien in Puurs: “Waken dat capaciteit beantwoordt aan noden van bedrijf”

Het farmaceutisch bedrijf Pfizer gaat op de site in Puurs 255 banen schrappen. Pfizer bevestigt dat er een wereldwijde operationele efficiëntieoefening werd gemaakt. Gedwongen ontslagen vallen er niet in Puurs. “Het gaat om een natuurlijk verloop”, klinkt het. “Dat wil zeggen, mensen niet vervangen en het niet verlengen van tijdelijke contracten of mensen intern verplaatsen.”

Lees meer »

In Knokke-Heist duikt Luc Lierman op twee verschillende lijsten op: “Zorgde al vaker voor verwarring”

Inwoners van Knokke-Heist die op 13 oktober willen stemmen op Luc Lierman zullen die naam op twee verschillende lijsten zien opduiken. De naamgenoten komen namelijk beide op voor de gemeenteraadsverkiezingen, hetzij voor een andere partij. Groen-voorzitter Luc Lierman is met dezelfde over-overgrootvader Ignace Lierman familielid van Luc Lierman van de lijst ‘Ja!’.
The post In Knokke-Heist duikt Luc Lierman

Lees meer »

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt vandaag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »

“We zijn aan erger ontsnapt”: schouwbrand vernielde bijna Spaanse woning van An Swartenbroekx

Sinds An Swartenbroekx (55) en haar man Guido De Craene (69) twee jaar geleden een huis in Andalusië kochten en verbouwden, is er veel gebeurd. In haar column in ‘Story’ vertelt de ‘Kampioenen’-actrice uitgebreid over haar avonturen en haar Spaanse droom. Die droom veranderde echter bijna in een nachtmerrie, toen er onlangs een schouwbrand uitbrak in hun woning. Swartenbroekx legt

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

Dodental door orkaan Helene loopt op naar 162

In het zuidoosten van de Verenigde Staten kampen inwoners nog steeds met de gevolgen van de dodelijke tropische storm Helene. Uit de jongste balans van tv-zenders CNN en NBC blijkt dat het noodweer zeker aan 162 inwoners het leven heeft gekost. De storm, die als orkaan van de op een na hoogste categorie donderdagavond aan land ging in de staat

Lees meer »

Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle konijnen om het leven gekomen

In Avekapelle, deelgemeente van Veurne, ontstond donderdagochtend vroeg een uitslaande brand in een groot konijnenhok achter een hoeve. Het was een postbode die de brand opmerkte waarbij het eerst leek dat het huis zelf in brand stond. Vermoedelijk hebben alle konijnen de zware brand niet overleefd.
The post Brandweer blust uitslaande brand in konijnenhok in Avekapelle, vermoedelijk zijn alle

Lees meer »

Enthousiaste dj’s tijdens Prettige Pretfuif van KLJ

Op zaterdag 12 oktober organiseert KLJ Moorslede de jaarlijkse Prettige Pretfuif. De loods Deryckere – D’Hondt langs de Gentsestraat in Moorslede wordt omgetoverd tot een echte fuiflocatie.
The post Enthousiaste dj’s tijdens Prettige Pretfuif van KLJ appeared first on KW.be.

Lees meer »