Dieven stelen urne van overleden Fred Int Panis uit auto van zijn weduwe: “Waar heb ik dat aan verdiend?”

De wereld van Nadia Bogaert stortte vrijdagochtend helemaal in. Dieven in Barcelona sloegen de ruiten van haar auto in en gingen aan de haal met de urne van haar overleden man Fred Int Panis. Familie en politie speuren volop de Spaanse grootstad af. “Ik hoop echt dat we hem nog vinden.”

Meer krantenkoppen in België

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt

Knotsgekke zeepkisten bouwen en er dan samen met vrienden over de speelplaats mee scheuren? Het gebeurt deze week in het VTI van Tielt, waar in samenwerking met de jeugd- en sportdienst van de stad een nieuwe editie van het ‘STEMmania’-kamp loopt.
The post Racen met zelfgebouwde zeepkisten op STEM-kamp in VTI van Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Het bewogen leven van SUM 41-frontman Deryck Whibley: “Thuis kon ik amper tien minuten op mijn benen staan”

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen Zandvoorde

Op 12, 13 en 14 juli is er in Zandvoorde door de plaatselijke Zwaantjes Roller Club de 56ste editie van de Flanders Grand Prix van Vlaanderen inline-speedskating. Er is in dat weekend ook de Cadet Challenge, het officieuze Europees kampioenschap voor die leeftijd. Vier leden van ZRC nemen eraan deel.
The post Vier Zwaantjes verdedigen de tricolore in eigen

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Jan (77) uit Heverlee betaalt plots 4 keer meer voor water door probleem met digitale meter: “Als het opgelost is, trakteer ik, en niet met water!”

Jan Geuns uit Heverlee en zijn vrouw hebben een afrekening gekregen van De Watergroep die maar liefst 4 keer hoger is dan normaal. Het koppel moet bijna 1.400 euro betalen, omdat hun digitale meter over een periode van 8 maanden een verbruik registreerde van 888 liter per dag. De Watergroep zal nog deze week onderzoeken wat er aan de hand

Lees meer »

Marino Keulen (Open VLD): “We zijn als partij in een crisis beland, Vlaanderen heeft met ons afgerekend”

De Vlaamse liberalen staan voor een tocht door de woestijn. De implosie van Open VLD trof ook boegbeeld Marino Keulen, die na 29 jaar de nationale politiek verlaat. Een gesprek over de “slijtage” van zijn partij, de klap in Limburg en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Een samensmelting MR-Open VLD? Het zou handig zijn als Bouchez eerst Nederlands zou spreken.”

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »