Britse families bezoeken graven van familieleden in Maldegem

Bijna 80 jaar nadat tijdens de Tweede Wereldoorlog een Stirling LK 170 neerstortte, kon de Britse familie afscheid nemen van hun gesneuvelde familieleden.

Op 19 september 1944 stortte in het Nederlandse Eede de Stirling LK 170 tijdens een van zijn raids neer. De Britse militaire bemanning kwam daarbij om het leven. Door de verwarring van de naam Eede of Ede was het voor officiële Britse instanties moeilijk te achterhalen waar de Stirling LK 170 was neergestort en wie de bemanningsleden waren. Pas 79 jaar later kunnen familieleden afscheid nemen van hun gesneuvelde familieleden. In onze regio waren heel wat mensen die in de geschiedenis van WO II geïnteresseerd zijn er al decennia van op de hoogte dat in Eede een Brits vliegtuig met zijn bemanning was neergestort en nog in de grond zat.

Geïdentificeerd

Het is pas recent dat het vliegtuig is opgegraven en dat de identiteit van een van de leden van de crew als Alfred Wheeler (22) achterhaald kon worden. De gesneuvelde werd, samen met het lichaam van een lid van de bemanning dat niet geïdentificeerd kon worden, bijgezet op het Canadees kerkhof in Adegem. Afgelopen week kon familie van Flight Sergeant Arthur Marston (navigator, 23) en de families Malcomm Trimm en Paul Bakker voor het eerst de plaats waar het vliegtuig neerstortte en de graven van de bemanningsleden bezoeken. Zij werden daarbij begeleid door burgemeester Koenraad De Ceuninck en burgemeester Vermue van Sluis. Geert Beerlaert en Robin Van Kerschaver, die mee aan de basis lagen van de opgraving van het vliegtuig en het bezoek van de Britse families aan onze regio, blijven ook in de toekomst verder in contact met de families. (LV)

The post Britse families bezoeken graven van familieleden in Maldegem is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater

Het bekende hotel B&B Geste d’Alice in de Distellaan in Westende heeft nieuwe uitbaters. Kochar en Anni Karapetyan maken er meteen een gezellig hotel van, met heel wat mogelijkheden.
The post Hotel B&B Geste d’Alice heeft een nieuwe uitbater appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »