Auto’s kijken en kopen: Zoute Grand Prix verwacht recordopbrengst bij veiling

Van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober staat Knokke-Heist weer in het teken van de Zoute Grand Prix. “De Mini die werd ontworpen door David Bowie is alvast een van de vele pronkstukken”, zegt woordvoerder Frederic Degezelle. “En op de veiling met maar liefst 147 loten verwachten we een recordopbrengst.”

De dertiende editie van de Zoute Grand Prix komt eraan. Het evenement groeide uit van een rondrit vanuit ‘t Zoute met prachtige bolides naar het grootse meerdaagse auto-evenement zoals we het vandaag kennen.

“Het evenement bestaat dit jaar uit vijf evenementen, die plaatsvinden op twee prachtige locaties op het strand van het Zoute, op een steenworp van elkaar”, vertelt woordvoerder Frederic Degezelle. “Anders dan vorig jaar is de Knokke Golf niet weerhouden als locatie. We concentreren nu alles op en ter hoogte van een strook Zeedijk tussen het Albertplein en De Wielingen.”

Defileren

“De wagens die deelnemen aan de Zoute Rally by Stow en de Zoute GT Tour zullen van donderdag tot en met zondag op de Zeedijk voor de paviljoenen defileren. Autoliefhebbers zullen ze ‘s morgens bij de start – tussen 8 en 10.30 uur, ongeveer – perfect en dus volledig gratis kunnen spotten.”

De twee strandpaviljoenen waar het mooiste en meest exclusieve op de automarkt te zien is, hebben een gezamenlijke oppervlakte van 13.000 m². Blikvanger is de gloednieuwe Zoute Gallery by EY, een tent die wordt opgebouwd op het Albertstrand ter hoogte van het geheel vernieuwde Albertplein. Dit paviljoen verzamelt alle historische wagens, terwijl het tweede paviljoen, op het strand ter hoogte van de Wielingen, onderdak biedt aan de wagens van vandaag en die van de toekomst.

“In twee strand- paviljoenen staan auto’s van toen, nu en straks”

“Onder meer de Mini Cooper die ontworpen werd door wijlen David Bowie is een van de pronkstukken”, zegt Degezelle. “We verwachten ook veel van de Bonhams veiling. Vorig jaar waren er 75 loten en was er een opbrengst van 25 miljoen euro. Dit jaar zijn er maar liefst 147 loten. We verwachten dat de opbrengst daar vlot over zal gaan, misschien zelfs zal verdubbelen.”

The post Auto’s kijken en kopen: Zoute Grand Prix verwacht recordopbrengst bij veiling is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent”

‘t Polderhart in Zuienkerke verliest straks een monument: meester Filiep trekt er vrijdag na 34 toegewijde schooljaren voor het laatst de deur van het de ‘Plukjesklas’ achter zich dicht. Zijn schoolcarrière was een roeping. “Het heeft mij op alle vlakken ontzettend verrijkt.”
The post Meester Filiep (63) aan laatste schooldag toe in ‘t Polderhart: “Afscheid van een natuurtalent” appeared

Lees meer »

“Ik ben nogal chaotisch, dus ik moet me goed voorbereiden”: zo brengen onze BV’s hun vakantie door (deel 2)

Vakantie, dat staat voor veel mensen gelijk aan zon, zee en strand. Maar wat zijn de vakantieplannen van onze BV’s? Hoe proberen ze te ontspannen na een druk jaar? Onder meer Dimitri Vegas, Tanja Dexters en Zita Wauters verklappen hun ultieme vakantietips. “Verschillende plekken van de wereld zien en er niet zelf voor betalen … Dat is het voordeel aan

Lees meer »

Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.
The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »