24 clubs voor 12de kaartkampioenschap van Stad Harelbeke: “Ook dit jaar een succes”

Op vrijdag 6 oktober organiseert de kaartersclub van Café ’t Molenhuis in Harelbeke de 12de editie van de beker van de Stad Harelbeke voor Kaartersclubs in cultureel centrum Het Spoor. Dit jaar tekenen er opnieuw 24 ploegen present. De integrale opbrengst gaat naar de G-teams van KOG Stasegem.

Zoals vorig jaar gehoopt, is de kaartersclub van Café ’t Molenhuis erin geslaagd om opnieuw een nieuwe editie van dit tornooi te organiseren. “Corona gooide bijna nog eens roet in het eten. Voor deze twaalfde uitgave hebben we opnieuw 24 ploegen kunnen overtuigen om deel te nemen, waardoor het succes van de vorige edities geëvenaard wordt”, aldus voorzitter Bart Vandekerkhove. “Dit nieuw succes betekent voor ons een stimulans om van dit initiatief een jaarlijks terugkerend en blijvend evenement te maken, met als streefdoel ooit alle clubs te kunnen overtuigen om deel te nemen. Uiteraard kan dit pas slagen met de medewerking van ons stadsbestuur en de sponsoring waarop we al enkele jaren kunnen rekenen. Alvast onze beste dank daarvoor”, vult bestuurslid Ruddy Deprez aan.

De deelnemende clubs voor dit jaar zijn Vooruit Stasegem, Eclips, Damberd Bavikhove, De Geus, De Comix, ’t Brouwputje, King Club, Leiezonen, ’t Molenhuis, OKRA Harelbeke, Rumbavrienden, Rode Eilandkaarters, Sporthallekaarters met mannen- en vrouwenploeg, Symphonie, St.-Jozef met mannen- en vrouwenploeg, De Gilde Bavikhove, De Villa Bavikhove, S-Plus, Tientjes, Den Arend, Chasse Patate Bavikhove en Duc de Brabant.

Recreatief sporten

Net als elk jaar gaat de opbrengst van dit tornooi naar een goed doel: dit jaar zijn dat de G-teams van KOG Stasegem Recreas. “Het zijn enkele groepen spelertjes en spelers met een beperking die op regelmatige en kwaliteitsvolle wijze recreatief kunnen sporten. Men speelt in ploegjes van 7 spelers. Het gaat om kortere wedstrijden met aangepaste en vereenvoudigde spelregels op kleinere speelvelden. Ik ben begeleider. De werking kost ook geld. Het is echt wel mijn leven. KOG betekent alles voor mij, ik ben er dag en nacht mee bezig”, duidt Sophie Depypere.

“Zij zullen samen met onze vrijwilligers instaan voor een vlot verloop van de avond. We zijn als bestuur zeker dat we ook dit jaar een aardig steentje zullen kunnen bijdragen, nu in de werking van de G-teams”, zegt bestuurslid Emmanuel Gevaert van de kaartclub. Het tornooi vangt aan om 19 uur.

The post 24 clubs voor 12de kaartkampioenschap van Stad Harelbeke: “Ook dit jaar een succes” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief

Sinds kort verwelkomt de gemeente Zonnebeke de toeristen in het toeristisch onthaal op een interactieve manier. Het nieuwe toeristisch onthaal situeert zich in het kasteeldomein. Vier zuilen en een kaarttafel duiden er de vier kernthema’s aan.
The post Beleeftafel maakt toeristisch onthaal in Zonnebeke interactief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philipsen heeft niks gebroken bij val, maar baalt wel: “Niet kunnen sprinten én geen punten voor groen”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan”

Het speelbos, tussen Leie en Vlasstraat in Sint-Baafs-Vijve, beschikt dankzij de gemeente en de provincie over nieuwe speelelementen en zitbanken. Ook de bomen zijn intussen flink gegroeid. Hoog tijd dus om het geheel officieel te openen.
The post Provincie en gemeente investeren samen in speelbos in Sint-Baafs-Vijve: “Vallen, opstaan en doorgaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »