11.11.11-comité Pittem-Egem klaar voor nieuw werkjaar: “Quiz en PitBox zijn ook dit jaar de sterkhouders”

Op vrijdagavond 13 oktober organiseert het 11.11.11-comité Pittem-Egem voor de 14de keer de verenigingenquiz ‘De 11e vraag’. Vanaf begin oktober worden ook weer PitBoxen verkocht. Deze twee activiteiten zorgen elk jaar voor een mooi bedrag in de kas van het comité.

Het 11.11.11.- comité Pittem-Egem zet zich al meer dan 50 jaar in voor de Noord-Zuidproblematiek. Dat gebeurt via bewustmaking, maar het comité probeert ook met activiteiten geld in het laatje te brengen om zo financieel een helpende hand te kunnen reiken aan zij die het moeilijker hebben. Zo konden ze uit de opgebouwde reserve vorig jaar 10.000 euro doorstorten naar de nationale tak van 11.11.11 en schonken ze 2.000 euro aan de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië.

“De opbrengst van al onze activiteiten gaat naar hulp voor het Zuiden”

“Onze verenigingenquiz De 11e vraag is zeker een van de vaste waarden”, vertelt Bart Bonte. “We zijn dit jaar al aan de 14de editie toe en merken dat het concept nog steeds aanslaat. Tijdens de quiz nemen ploegen van vier personen het in elf vragenronden tegen elkaar op. We proberen die steeds zo origineel mogelijk te maken met een brede waaier aan onderwerpen, vragenronden met filmpjes of foto’s en dit jaar voor het eerst ook met een ludieke praktische proef. De link met onze gemeente is regelmatig terug te vinden en elke ronde wordt afgesloten met de ‘elfde vraag’, die specifiek over de Noord-Zuidproblematiek gaat. Tenslotte kan een tactisch ingezette joker nog voor verrassingen zorgen. Er zijn al twintig ploegen ingeschreven, maar we gaan voor een dertigtal. Je kan voor een kleine toegangsprijs van 3 euro ook komen supporteren. Belangrijk om weten is dat de volledige opbrengst van de avond naar de hulp aan het Zuiden gaat. Vorig jaar haalden we zo 1.494 euro binnen.”

Gezonde Pitbox

“Vroeger probeerden we geld in te zamelen met de bekende deur-aan-deurbezoeken, maar daar zijn we mee gestopt”, gaat Piet Verstraete verder. “Het werd steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die zich een voormiddag wilden vrijmaken om een aantal straten te doen. Bovendien bleek het aantal adressen dat niet thuis gaf in stijgende lijn te gaan. Ter vervanging hebben we in 2020 de PitBox in het leven geroepen, waarvan we mogen zeggen dat het zeker een succes is. Vorig jaar brachten ze 1.704 euro op. We stellen een doos samen met verse groenten die aangekocht worden bij lokale kwekers, waarvoor een eerlijke prijs betaald wordt en waarmee we de korte keten toepassen. In de boxen zitten 15 producten van Pittemse landbouwbedrijven afkomstig zijn. Naast verse groenten zitten er ook eieren, champignons, een appel, een peer en een droge worst in. Omdat de inflatie ook bij ons heeft toegeslagen, worden de boxen dit jaar verkocht aan 18 euro. Hiermee steunen de kopers niet alleen de lokale economie, ze doen ook financieel een goede zaak. We hebben de test gedaan en wanneer je alles in de winkel zou kopen betaal je toch zo’n drie euro meer. Begin oktober zal er bij iedereen een flyer in de bus vallen met een QR-code om te bestellen. Dan zal ook de website www.pitbox8740.be actief worden voor alle info en bestellingen. De boxen zelf zullen op zaterdag 11 november tussen 10 en 13 uur kunnen afgehaald worden in zaal De Magneet.” Wie zich overigens geroepen voelt om een handje toe te komen steken, mag het comité altijd iets laten weten via [email protected].

“Tenslotte is er nog ons Triple XI³-bier”, geeft Piet Verstraete nog mee. “We hebben het beheer en de distributie overgedragen aan onze collega’s uit Hoboken, maar het bier kan nog altijd online besteld worden en zal ook tijdens de quiz en tijdens het afhaalmoment van de PitBox te koop zijn.”

The post 11.11.11-comité Pittem-Egem klaar voor nieuw werkjaar: “Quiz en PitBox zijn ook dit jaar de sterkhouders” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Owla Showtime Brugge verwelkomt ‘Red Carpet’

Bruggeling Dirk Van Vooren neemt je als gastheer mee op een waanzinnige trip en nodigt je uit om een kijkje te komen nemen in het universum van wereldsterren als Prince, Phil Collins, Katy Perry, Taylor Swift en Elvis Presley. Via de rode loper neem je ook een muzikale Hollywood-duik en wandel je binnen bij de filmpremières van ‘Frozen’, ‘Schindler’s List,

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Vlaamse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

“We zijn niet specifiek op zoek naar de nieuwe Pommelien of Camille”: de eerste details over nieuwe ‘#LikeMe’

“We voelden aan alles dat het verhaal nog niet op was.” De muzikale jeugdreeks ‘#LikeMe’ krijgt een doorstart mét een gloednieuwe cast. Vers talent zal Vlaamse klassiekers in een modern jasje steken en de nodige liefdesperikelen beleven. Staan de nieuwe Camille en Pommelien Thijs al klaar? Annemie Gulickx, de netmanager van Ketnet, onthult de eerste details over de vernieuwde ‘#LikeMe’.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »