Westlaanpromenade maakt plaats voor eerste editie Boulevard Roeselare op 8 oktober

Op zondag 8 oktober zetten 18 handelaars de deuren open van hun zaak in de Westlaan, Noordlaan en aanpalende straten. Bedoeling is dat het publiek die zondag massaal afzakt naar deze winkels en het een leuke, drukke bedoening wordt.

“Wat vroeger de Westlaanpromenade was, hebben we nu veranderd in Boulevard Roeselare ofwel BLVD RSL”, vertelt Hubert Vervisch, de voorzitter van de vzw die het evenement organiseert. “Het concept Westlaanpromenade heeft zijn beste tijd gehad. We opteren voor Boulevard Roeselare omdat deze naam past bij de handelaars die we aanspreken en die deelnemen aan het evenement. Naast de Westlaan zijn er ook handelszaken in de Noordlaan en in de Hoogleedsesteenweg. En we sluiten zeker niet uit dat er in de toekomst nog handelaars uit aanpalende straten van de West- en Noordlaan aansluiten. Onze nieuwe naam dekt nu tenminste de lading.”

Randanimatie

“En tenslotte vinden wij dat onze nieuwe naam echt past bij de prachtige laan of boulevard die de West- en Noordlaan is geworden.” “De bedoeling van Boulevard Roeselare is heel eenvoudig: we willen dat er op zondag 8 oktober zo veel mogelijk mensen onze winkels bezoeken. We zorgen voor randanimatie zoals twee treintjes die voortdurend het parcours tussen de deelnemende zaken zullen afleggen, kindergrime, springkastelen, de kantelwagen van de politie en de stadsharmonie die tussen twee en vier op het parcours marcheert en musiceert. En er wordt ook gezorgd voor spijs en drank. Bij Tallore kan men inschrijven voor een brunch op zondagmiddag terwijl Sherry’s pub zal uitpakken met een groot terras in een deel van de Wilgenstraat. In Sherry’s pub zal er ook een dartstornooi zijn waarvoor men kan inschrijven bij Gilles van Sherry’s pub. Nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en het een fijne namiddag wordt.”

Vakantie winnen

Bezoekers van Boulevard Roeselare maken ook kans op een reis ter waarde van 525 euro. Men moet enkel ‘vakantiehuiscatalonie.be’ delen en liken op Facebook, het formulier invullen dat men krijgt in de deelnemende zaken en dat er op 8 oktober afgeven. (Peter Soete)

The post Westlaanpromenade maakt plaats voor eerste editie Boulevard Roeselare op 8 oktober is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren

Op een kruispunt in Zarren, een deelgemeente van Kortemark, zijn vrijdagmiddag twee voertuigen op elkaar gebotst. De brandweer moest een vrouw bevrijden uit haar auto omdat haar deur volledig ingedeukt was.
The post Twee gewonden na botsing met twee voertuigen op kruispunt in Zarren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

“De politie treft de uitgebrande wagen met haar verkoolde lichaam aan”: de strafste verhalen achter de grootste zomerhits

‘The Ketchup Song’ is intussen meer dan twintig jaar oud, maar het catchy refreintje en bijhorende gekke dansje zitten nog steeds in het collectieve geheugen. De zussen van Las Ketchup staan vanavond op het podium van de Foute Party van Qmusic. Fout of niet, het werd een hele dikke zomerhit die de ‘Lambada’ en ‘Macarena’ moesten doen vergeten. Dit is

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »