Weet jij wat je kat echt denkt? Cultuurdienst van Middelkerke laat het je ontdekken

Om meer inzicht te geven in de hersenkronkels van ons meest mysterieuze huisdier organiseert de cultuurdienst op woensdag 4 oktober een opmerkelijke lezing met kattenpsychologe Liesbeth Puts. Ook de vzw Zwerfkatjes is betrokken bij de avond. Een niet te missen en unieke voorstelling over de zelfverklaarde ‘koning der huisdieren’.

Hoezo een lezing over katten in een cultuurprogramma? “Jazeker”, beaamt cultuurschepen Natacha Lejaeghere. “We kiezen er bewust voor om ons aanbod fel te variëren. De aanpak van Liesbeth is trouwens magistraal. Het wordt helemaal geen statische lezing over kattenpsychologie. Ze verwerkt heel wat beeldmateriaal en anekdotes in haar voorstelling.”

“Geef toe. Katten zijn toch fascinerend. Ze kunnen enerzijds superlief, maar ook extreem afstandelijk zijn. Het boeit me enorm om te weten hoe dat komt en wat die kat met dat gedrag wil uitstralen. En ik ben niet alleen, want de ticketverkoop loopt als een trein”, zegt Natacha.

Samenwerking met Zwerfkatjes vzw

Ander opmerkelijk element is de samenwerking met Zwerfkatjes vzw. “Helemaal toe te juichen, want cultuur is ook mensen samenbrengen en unieke samenwerkingen op poten zetten. Zwerfkatjes vzw doet enorm veel voor het kattenwelzijn in de buurt. Ze bewaken de kattenpopulatie en zijn erg bezig met preventie en sensibilisering rond zwerfkatten. Ze spelen dus een belangrijke rol in onze lokale samenleving”, stelt Natacha Lejaeghere.

Jenny Casteels is de ‘poezendame’ bij uitstek en drijvende kracht van Zwerfkatjes vzw in Middelkerke. “Deze samenwerking is voor ons heel dankbaar. Niet alleen stellen we onze werking voor bij een ruim publiek, we kunnen hen ook laten kennismaken met allerlei positieve eigenschappen van deze ongelooflijk lieve én sterke persoonlijkheden onder de huisdieren.”

Kattenpopulatie goed onder controle

Schepen voor dierenwelzijn Henk Dierendock benadrukt dan weer dat sensibilisering over zwerfkatten echt nodig is. “Dankzij de goede samenwerking met Zwerfkatjes vzw houden we onze Middelkerkse zwerfkattenpopulatie goed onder controle. Dat is belangrijk, want ook al bedoelen veel mensen het goed, een ontspoorde groep katten zorgt voor potentieel veel overlast. Gelukkig kiezen we resoluut voor het welzijn van alle Middelkerkse poezen. Dus ik ben er zeker van dat een voorstelling zoals deze echt helpt om mensen wegwijs te maken in de mysterieuze denkwijze van een kat.”

Praktisch: Liesbeth Puts: Wat je kat écht denkt! De Branding, Populierenlaan 35, 8430 Middelkerke Tickets en info: € 5 – www.middelkerke.be/cultuurstek

The post Weet jij wat je kat echt denkt? Cultuurdienst van Middelkerke laat het je ontdekken is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voor het leven getekend en nog heel lang revalideren: stagiair Joe (37) die door chef Nick Bril werd overreden, mag ziekenhuis verlaten

De 37-jarige Brit Joe Claridge mag na bijna zes maanden het ziekenhuis binnenkort verlaten. De stagiair werd op maandag 8 januari overreden door sterrenchef Nick Bril (40) op de parking van The Jane, na een stevig feestje. Er wacht de hulpkok een lange revalidatie in Revalidatiecentrum Pellenberg, bij Leuven, waar hij beenprotheses zal krijgen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiewedstrijd tegen STVV achter gesloten deuren spelen als straf voor stilgelegd bekerduel tegen Standard

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

Piano’s Maene na 85 jaar grootste van Europa geworden

Zo gauw er een paar afleveringen van de Netflix-reeks Knokke Off of van de VTM-talentenjacht The Voice op het scherm verschijnen, duikt er wel ergens een piano op van Piano’s Maene. Met de verkoop en verhuur van meer dan 5.000 piano’s per jaar is de Ruiseleedse pianobouwer zonder meer het grootste pianobedrijf in Europa. We spraken met ceo Stefaan Vanfleteren

Lees meer »

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Dieven stelen kilo’s in beslag genomen drugs en duizenden sigaretten op luchthaven Zaventem

Bijna 30 kilogram cannabis, 1.392 kilogram waterpijptabak, 75 kilogram versnijdingsmiddel voor cocaïne en maar liefst 269.000 sigaretten. Dieven hebben hun slag geslagen in een magazijn voor in beslag genomen goederen op de luchthaven van Zaventem. Het gebouw zou goed beveiligd moeten zijn en is enkel toegankelijk met een badge. Maar ook vorig jaar in mei was er al een inbraak.

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »