Waarom rijden Van Aert, Pogacar en co ‘kleine’ koersen in Italië? Welke toppers starten waar? Uw gids voor het Italiaanse herfstluik

Voor de laatste loodjes van het wegseizoen trekt het peloton de komende week naar Italië. Heel wat toppers aan de start dus van de Giro dell’ Emilia, de Coppa Bernocchi, Tre Valli Varesine en Gran Piemonte. De apotheose volgt met een clash in de Ronde van Lombardije, die live te zien is op VTM. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de Italiaanse herfstklassiekers.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Coldplay covert Taylor Swift in Wenen, twee weken na geannuleerde concerten: “Met liefde voor Taylor”

Coldplay trad woensdagavond op in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen. In datzelfde stadion had Taylor Swift normaal ook opgetreden, maar haar optredens werden geannuleerd wegens een terreurdreiging. Om daar toch nog een hit te laten weergalmen, coverde Chris Martin het nummer ‘Love Story’ van de Amerikaanse zangeres. “We zingen dit met liefde voor Taylor en de Swifties, maar ook voor de

Lees meer »

Charlotte Hosten (19) is de jongste kandidaat op de NPE-lijst: “Het is zeker niet om de lijst te vullen”

Huidig oppositiepartij NPE begint mondjesmaat een tipje van de sluier op te lichten over hun kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De negentienjarige Charlotte Hosten is weliswaar de jongste van de groep, maar is zeer gemotiveerd om haar beste beentje voor te zetten en wil, indien mogelijk, mee het verschil maken.
The post Charlotte Hosten (19) is de jongste kandidaat

Lees meer »

Mario De Koninck brengt theatervoorstelling over autisme in De Leest: “Ik benader vooral de positieve en grappige kanten, er wordt al genoeg gezaagd”

Leven met autisme. Hoe voelt dat? Cartoonist AAaRGh…, alias Mario De Koninck, schreef er de theatervoorstelling ‘Mario, morgen gadegij naar de dokter!’ over. Hierin geeft hij het publiek een unieke inkijk in wat de diagnose voor hem en zijn gezin betekent. Op donderdag 12 september brengt hij zijn voorstelling in De Leest in Izegem.
The post Mario De Koninck

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste bergrit bezig, Van Aert maakt zich geen illusies: “99% zeker dat ik rode trui straks kwijt ben”

De vierde etappe van deze Vuelta is de eerste op Spaanse bodem én de eerste voor de klassementsmannen. Aankomst van deze bergetappe ligt op de Pico Villuercas, een klim van bijna 15 kilometer met vooral aan het eind enkele oersteile kilometers met pieken tot 20%. Verliest een favoriet hier al van z’n pluimen? En hoe verloopt de dag voor leider

Lees meer »

“Ben zelf beetje sprakeloos”: Thibau Nys overleeft koninginnenrit in Polen en maakt op indrukwekkende wijze hattrick vol

Thibau Nys heeft nog maar eens z’n klasse geëtaleerd in de Ronde van Polen. Onze landgenoot overleefde in de koninginnenrit de lastige beklimmingen en maakte het dan indrukwekkend af op de slothelling. “Ik weet niet hoe ik het geflikt heb, maar het is gelukt”, aldus Nys. Jonas Vingegaard wint morgen zonder ongelukken het eindklassement.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN POLEN. Soudal Quick-Step krijgt hulp om vluchters te gaan halen, is Merlier vandaag wel de snelste?

In de Ronde van Polen zijn we inmiddels aangekomen bij de vijfde etappe, waar de sprinters opnieuw hun snelheid mogen tonen. Op een heuvelachtig parcours met start en finish in Katowice liggen alle kansen open voor een massasprint. Kan een van de Belgische sprinters, zoals Merlier, Meeus of Thijssen, vandaag de overwinning grijpen? Of slaat Olav Kooij opnieuw toe?

Lees meer »

Tuinhuis gaat in vlammen op in Loppem

Woensdagmorgen even over 11.30 uur is brand uitgebroken aan een tuinhuis van een alleenstaande woning langs de Torhoutsesteenweg in Loppem.
The post Tuinhuis gaat in vlammen op in Loppem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lokaal bestuur reageert op nieuw treinschema NMBS: “Mag geen achteruitgang betekenen voor reizigers van en naar Blankenberge”

Uit info in de pers en van reizigersorganisaties vernam het lokaal bestuur van Blankenberge dat er wijzigingen aan de spoorverbinding op til staan. “Als stad met een belangrijke terminus zijn we natuurlijk ook gesprekspartner voor Infrabel en NMBS. Daar blijft het echter stil en daarom zijn we ongerust. Het bestuur wil geen veranderingen die een negatieve impact hebben op het

Lees meer »