Vader en zoon Wittesaele verenigd bij KEG Gistel (4A)

Sinds coach Kenny Wittesaele (41) bij KEG Gistel aan het roer staat, heeft het fanionelftal na een rampjaar duidelijk een nieuwe start genomen. Na vier wedstrijden tellen de rood-witten tien punten en staan ze op amper twee punten van leider KV Koksijde-Oostduinkerke. De ervaren coach, die vorig seizoen heel bewust een sabbatjaar inschakelde, bracht ook zijn zoon Rinaldo (17) mee naar KEG Gistel. Hierdoor staan vader en zoon minstens één keer per week samen op het trainingsveld.

“Rinaldo speelde vorig seizoen bij de beloften van Vamos Zandvoorde en door een gebrek aan spelers mocht hij ook regelmatig met het fanionelftal opdraven. Doordat de club geen seniorenploeg meer tussen de lijnen brengt, speelt hij nu bij KEG Gistel.”

“Veel privileges moet Rinaldo niet verwachten, want ik ben strenger en kritischer voor hem dan voor de andere spelers”, gaat vader Wittesaele verder. “Na de training op donderdag selecteer ik samen met mijn T2 dertien spelers van de A-kern voor de weekendwedstrijd. Op zaterdag komen daar na de beloftenwedstrijd nog twee jongens bij. Als Rinaldo een goede wedstrijd speelt, maakt hij kans op een selectie. Anders niet! Indien ik niet objectief en correct zou oordelen, vrees ik dat de andere spelers dit niet zouden pikken.”

“Voor mij is dit geen nieuwe situatie”, vult Rinaldo aan. “Mijn vader was eerder al eens mijn trainer bij de U15 in Koekelare. Ik ben het ook gewoon dat hij komt kijken naar de wedstrijden die ik speel en mij achteraf wat tips geeft. Op de trainingen is hij mijn coach en doe ik net als alle andere spelers zo goed mogelijk wat hij vraagt. Buiten het voetbal is hij mijn vader en dan zie ik hem niet als een voetbaltrainer. Uiteraard praten we veel en vaak over voetbal, want we gaan samen ook kijken naar de thuiswedstrijden van KV Oostende.”

Trotse vader

“Uiteraard ben ik als vader trots op Rinaldo wanneer hij goed speelt, maar hij moet nog veel progressie maken en vooral sterker worden om een basisplaats af te dwingen in mijn fanionelftal”, besluit Kenny Wittesaele. (PDC)

Zondag 1 oktober om 15 uur: Fusion Oostende KEG Gistel.

The post Vader en zoon Wittesaele verenigd bij KEG Gistel (4A) is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Australië centraal tijdens vijfde editie openluchtfestival Marke Boem Boem

Voor de vijfde keer organiseert het comité Marke Boem Boem vzw het openluchtfestival Marke Boem Boem in het park van het OC: een gratis evenement met optredens, animatie, foodtrucks en kinderprogramma. Na Frankrijk, Italië, USA en Verenigd Koninkrijkkiezen ze dit jaar voor het thema Down Under (Australië).
The post Australië centraal tijdens vijfde editie openluchtfestival Marke Boem Boem appeared

Lees meer »

Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen

Geert Serroen en Lieve Luyckx van hoevewinkel De Krieke langs de Tuileboomstraat in Sint-Eloois-Winkel zwaaiden recent hun trouwe klanten uit. Het koppel geniet voortaan van hun pensioen. “We verhuizen, maar blijven Sint-Eloois-Winkel trouw.”
The post Geert en Lieve van De Krieke genieten van hun pensioen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Actrice Nora Dari is bevallen van haar eerste kindje

Nora Dari, bekend van haar rol in de jongerenserie ‘wtFock’ en haar deelname aan het VTM-programma ‘De verraders’, is bevallen van haar eerste kindje. Dat heeft de actrice zelf laten weten op haar Instagramaccount. “Welcome Meya”, klinkt het bij een filmpje op sociale media.

Lees meer »

Han en Steven voelen zich in hun sas met zomerbar Toe Tuzend: “Onze gasten een verrassend vakantiegevoel bezorgen”

Tijdens de zomermaanden stellen Han Vandoorne en Steven Camertijn hun woning, terras en tuin in Beauvoorde elk weekend open voor gasten. Zij kunnen er in alle rust genieten van een perfect gezette koffie of thee, en van het zelfgebakken brood. “Dit voelt voor ons helemaal niet als werken aan.”
The post Han en Steven voelen zich in hun sas

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde in Knokke-Heist

De 27-jarige man die dinsdagmiddag met gevaar voor eigen leven een bejaarde man uit een brandende woning hielp in Knokke-Heist is door de politie en burgemeester Jan Morbee (GBL) persoonlijk bedankt. De 82-jarige André vecht ondertussen nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis.
The post Politie en burgemeester ontvangen bovenbuur (27) die André (82) uit brandende woning redde

Lees meer »