Twee nieuwe tentoonstellingen in De Queeste Art in Watou

Vanaf oktober kan je de tentoonstellingen ‘Careless Whispers’ van de Britse artieste Kate McCrickard en ‘Meer dan een portret’ van de Duitse artiest Thomas Lohmann ontdekken in De Queeste Art in Watou.

Van 1 oktober tot 29 oktober kan je de tentoonstelling ‘Meer dan een portret’ van de Duitse artiest Thomas Lohmann bezoeken in De Queeste Art, Trappistenweg 54 in Abele/Watou. “De portretten van Thomas Lohmann in lichtgrijs of zacht coloriet zijn bijzonder gracieus. Lohmanns portretten danken hun lichtheid aan indirecte Pop-Art elementen: plotse kleurtoetsen in de compositie en fijne ontdubbelende kleurlijnen als omlijsting. Zijn lichte toetsen weerhouden hem er niet van sterke karakters uit te tekenen”, zegt Theun Vonckx van De Queeste Art.

Vernissage

Tijdens dezelfde periode ontdek je ook de tentoonstelling ‘Careless Whispers’ van de Britse artieste Kate McCrickard. “De kunst van Kate McCrickard is bevolkt met punks, skaters, prostituees, skeletten, magiërs, rokers en flirtende ‘drageurs’. Ze sleurt je mee met composities van buitelende lijnen en uitgesproken kleuren op canvas of papier. Haar droge naalden krassen een gekke wilde wereld in de plaat met een krachtige zwarte grafiek als resultaat.”

Voor beide tentoonstelling is er een vernissage op zondag 1 oktober van 14 tot 18 uur. De Queeste Art is open tijdens de weekends van 14 tot 18 uur. De toegang tot deze tentoonstellingen is gratis.

The post Twee nieuwe tentoonstellingen in De Queeste Art in Watou is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Steenrijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »