Slagerij Delbaere en Food d’Or in de prijzen op vakbeurs Euro Beef

Zowel slagerij Delbaere uit Tielt als delicatessenzaak Food d’Or uit Oostrozebeke zijn recent in de prijzen gevallen op vakbeurs Euro Beef.

Familieband

Gemeenschappelijke factor tussen beide zaken is de familieband. Waar Food d’Or gerund wordt door Jarne Delbaere en zijn vrouw Marie Desmet, is de slagerij in Tielt in handen van broer Joran en partner Amber. Beide zaken kregen lof op vakwedstrijd Euro Beef, die in Kortrijk Xpo plaats vond. Joran werd verkozen als laureaat in de categorie ‘beste vleesbereidingen’, met zijn speenvarkentje van de chef. Verder veroverden enkele andere producten het predikaat ‘goud’, van de poot- en kookham van de chef tot de Tieltse rauwe ham en ambachtelijke kookham, de bacon en Cobourg van het huis, net als de tapasplank deluxe. “We zijn zeer trots op deze prijs, zeker in het jaar waarin de slagerij zijn 65ste verjaardag viert”, klinkt het bij Joran. “Tijdens het feestweekend van 14 en 15 oktober staan onze ambachtelijke producten daarom extra in de kijker.”

Food d’Or behaalde ook zeven gouden medailles, onder andere voor gekookte kruidenham, tapasschotel van het huis, guanciale, witte pens, kalfspastrami en kippenwit natuur en royal. Er is ook één zilveren medaille voor pastrami van het huis. “Deze erkenning stimuleert ons om ons dagelijks steven naar ambacht en topkwaliteit verder te zetten”, aldus Jarne. De creaties van Food d’Or zijn te proeven tijdens de braderie in Oostrozebeke op zaterdag 30 september.

The post Slagerij Delbaere en Food d’Or in de prijzen op vakbeurs Euro Beef is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Alexandra en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet voor het

Lees meer »

“Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven”

Het laatste weekend van juli staat op de Meulebeekse parochie ‘t Veld volledig in het teken van Tabakommegang, een jaarlijks groot volksfeest met de klemtoon op gratis aanbod. Het hoogtepunt blijft de vedettenparade op zondag met de Romeo’s, Yves Seghers, Luc Steeno en 2 Fabiola.
The post “Tabakommegang wordt uniek volksfeest, dankzij meer dan 300 regionale bedrijven” appeared first

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo’n 1.500 gezinnen missen start match Rode Duivels na kabeldefect: “Alles aan gedaan snel te herschakelen”

Niet dat ze veel van het slaapverwekkende voetbal hebben gemist, maar zo’n 1.500 gezinnen in Kortemark tot Ichtegem en Koekelare misten maandagavond de start van de match van de Rode Duivels tegen Frankrijk. Oorzaak: een aanzienlijke stroomstoring na een kabeldefect. “We hebben er zoals steeds alles aan gedaan om snel te herschakelen, maar dat is niet voor de aftrap gelukt”,

Lees meer »

De eerste Tour van Merckx door de ogen van onze analist Michel Wuyts: “In 1969 waren mensen zo verlangend als in 2024”

55 jaar na Eddy Merckx begint Remco Evenepoel vandaag aan zijn eerste Tour de France. Daarom duikt onze wieleranalist en -commentator Michel Wuyts in de archieven en haalt hij herinneringen op aan het Tourdebuut (en de eerste eindzege) van Merckx. “Die nacht heeft Neil Armstrong voet op de maan gezet. Ik zag het in de roes van Merckx. En vond

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »