Slager Rudi bouwt door personeelstekort zijn zaak om tot… kaaswinkel

Rudi Onraedt (55) opende deze week zijn nieuwe zaak ‘Rudi’s Kaas en Delicatessen’ in het centrum van Ieper. Veel Ieperlingen kennen Rudi van zijn gelijknamige slagerij. Maar door een gebrek aan personeel koos hij voor een carrièrewending.

Rudi Onraedt (55) begon destijds al op zijn de 13de op leercontract bij Slagerij Desmet op de Neermarkt. “Op mijn 26ste kwam ik in Poelkapelle terecht waar ik 20 jaar een beenhouwerij runde. Sinds 2011 zit ik in de Rijselstraat”, schetst hij. “De laatste twee jaar raakte ik echter onderbemand. Ook bij collega-beenhouwers hoor ik dezelfde signalen. Het deed me nadenken over de toekomst. Ofwel voortdoen met een voortdurende stress, ofwel omschakelen en een nieuwe start nemen met een kleinschaliger concept. Ik ben fan van een kaasplank met passende wijn en heb ook voldoende kennis op dat gebied. Het leek me een mooie uitdaging om te switchen naar Rudi’s Kaas en Delicatessen. Het atelier is nog maar recent verbouwd, dus de charcuterie zal ik blijven maken. Ik kan je verzekeren dat het een zware beslissing was met tranen in de ogen. Het gaat nog steeds over ambacht, hé. Ik postte een emotionele post op Facebook, met behulp van mijn vriendin Barbara Vermeulen, en dat zorgde voor veel positieve en hartverwarmende reacties. Ik zal de nieuwe zaak met evenveel passie en enthousiasme uitbaten.”

Divers aanbod

Het aanbod is heel divers. “Er zijn 65 soorten lokale kazen, maar je vindt ook kaassoorten uit Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland, Denemarken en Zwitserland. Alles bevat gepasteuriseerde melk en ik koos bewust voor kazen met een natuurlijke rijping. Mijn favoriet? De Franse Morbier-kaas. We bieden kaasplanken aan en je kan uiteraard ook zelf een selectie maken. Er is ook een mooi aanbod aan lokale wijnen en wijnen uit Spanje, Portugal, Italië en opkomend wijnland Servië.”

“Naast de kaasschotels, kan je hier terecht voor tapasschotels, dagschotels, charcuteriespecialiteiten en traiteurgerechten. Denk maar aan lasagne, hespenrolletjes, bloedworst en paté. Ik zal samenwerken met één bediende.” (API)

‘Rudi’s Kaas en Delicatessen’, Rijselstraat 8 in Ieper. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 8.30 tot 18.30 uur. Open op zondag van 8 tot 12 uur. Meer info: 057 48 95 98.

The post Slager Rudi bouwt door personeelstekort zijn zaak om tot… kaaswinkel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Armoedeorganisatie Pelicano kan voorlopig geen fiscale attesten uitdelen voor giften: zo krijg je toch nog belastingvermindering

Kinderarmoedestichting Pelicano mag geen fiscale attesten uitschrijven voor giften die ze in 2023 heeft ontvangen. Haar erkenning werd niet hernieuwd door de overheid. Daardoor kunnen mensen die vorig jaar geld hebben gedoneerd daar voorlopig geen belastingvermindering voor krijgen. De FOD Financiën legt uit hoe je achteraf toch nog een belastingvermindering kunt krijgen voor uitgaven waarvoor je op het moment van

Lees meer »

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

“De perceptie rond de VAR zit verkeerd”: expert Werner Helsen neemt het op voor nieuwe technologie

De 3D-muur en chip in de bal zorgen voor nieuwe technologische snufjes op dit EK, al blijven de meningen verdeeld. Voor de ene haalt het de charme weg, voor de andere is het een stap in de goede richting. Sportwetenschapper en VAR-expert Werner Helsen (64) behoort tot het tweede kamp en duidt de nieuwe technologische mogelijkheden. “De meetfouten zijn verminderd,

Lees meer »

KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan

In een tijd waarin sport en gezondheid meer dan ooit centraal staan, biedt het KEI (Koningin Elisabeth Instituut) in Oostduinkerke naast de reguliere ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.
The post KEI in Oostduinkerke biedt nu ook sportrevalidatie aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »