Red Sharks krabbelt recht na vertrek coach en spelers

Toen basketbal Vlaanderen enkele maanden geleden de kalender van de huidige competitie publiceerde, was het voor sommigen even in het haar krabben. Er was nergens nog sprake van de herenploeg van Red Sharks Koekelare.

Voorzitter Bert Van Der Kaaden verduidelijkt: “Het was inderdaad een domper na het vorige seizoen”, stelt hij. “De coach en het grootste deel van de spelers hadden reeds toegezegd om er nog een jaar aan toe te voegen, maar toch vertrokken ze en lieten ze een grote leemte achter. Dit heeft ons serieus geraakt. Maar we laten ons hoofd niet hangen en gaan er opnieuw tegenaan.”

Toekomstplan

De club heeft een toekomstplan opgesteld. “Het eerste item is verder bouwen met onze jeugd want dit is de toekomst”, vertelt de voorzitter geestdriftig. “Zowel bij de heren als de dames gaan we proberen onze jeugd in onze seniorenploegen in te passen. Het is wel de bedoeling dat we volgend seizoen opnieuw starten met een herenploeg, weliswaar in vierde provinciale. Maar uiteindelijk is het de bedoeling om een toekomst uit te bouwen voor onze jeugd. Dit alles moet leiden tot het voortbestaan van een warme familieclub waar iedereen zichzelf kan zijn en waar iedereen kan basketten op zijn eigen niveau.”

Jeugdwerking

Niettegenstaande de herenploeg verdween, blijft RS Koekelare groeien. “We verliezen inderdaad een tiental senioren maar de jeugdwerking blijft het uitstekend doen”, gaat de voorzitter verder. “Een tweetal jaar geleden telden we een tachtigtal jonge spelers. Nu zitten we al aan 116 bij wie we voornamelijk inzetten op de baskettechnische ondersteuning. Daarbij wil ik graag ook onze coaches bedanken die wekelijks het beste van zichzelf geven. Hierbij denk ik zeker aan mijn dochter Astrid die de allerkleinsten voor haar rekening neemt en Miguel Jolly die de hoge doelen voor zijn rekening neemt. Last but not least beschikken wij ook over een rits vrijwilligers die dagelijks bezig zijn om onze club draaiende te houden. Het is zeker geen evidentie om naast je job en je gezin nog een groot gedeelte van je vrije tijd te besteden aan The Red Sharks”, besluit hij. (GD)

Zondag 1 oktober om 17 uur: Red Sharks Koekelare – Basket Desselgem.

The post Red Sharks krabbelt recht na vertrek coach en spelers is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Deze politici pleiten al opnieuw voor stemplicht na lage opkomst: “We hebben ooit moeten vechten om te mogen gaan stemmen”

Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Je hoefde dus helemaal niet naar het stemhokje vandaag. Een enorme dienst voor de democratie of eerder een historische vergissing? In elk geval is de opkomst bij de kiezers vandaag veel lager dan bij voorbije verkiezingen. “We hebben

Lees meer »

Kopgroep spat uiteen op Sormano, Adam Yates bepaalt tempo in peloton

Vandaag wordt met de Ronde van Lombardije het vijfde en laatste wielermonument van het seizoen afgewerkt. Zet wereldkampioen en topfavoriet Tadej Pogacar de kroon op een historisch seizoen door de ‘Koers van de Vallende Bladeren’ voor de vierde keer op rij te winnen? Of vindt Remco Evenepoel tóch nog de energie om er een stokje voor te steken? “Ik voel

Lees meer »

“Dit is dankzij zes jaar lang overal aanwezig zijn”: Sherley Beernaert (STERK) wordt de eerste vrouwelijke burgemeester in Moorslede

Na een stormachtige periode in de lokale politiek keert na de gemeenteraadsverkiezingen en de komst van een nieuwe burgemeester in Moorslede hopelijk de rust terug. Sherley Beernaert wordt de allereerste vrouwelijke burgemeester in het Lievensdorp. “Ik beschouw dat als een hele eer”, geeft ze aan.
The post “Dit is dankzij zes jaar lang overal aanwezig zijn”: Sherley Beernaert (STERK)

Lees meer »

Zo stemde Bredene: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Bredene trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Bredene.
The post Zo stemde Bredene: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zó nerveus, maar ik kwam ermee weg”: De Decker kroont zich tegen Van den Bergh tot beste Belg en speelt vanavond historische finale

Mike De Decker heeft het Belgische onderonsje in Leicester gewonnen van Dimitri Van den Bergh. In de historische halve finale van de World Grand Prix hield ‘The Real Deal’ de zenuwen het best onder controle. Hij won met 5-2 van zijn maatje, die stevig op de korrel werd genomen door het Engelse dartspubliek. In de finale treft De Decker vanavond

Lees meer »

Ongeval in Bertem veroorzaakt lange files op E40 en E314

Door een verkeersongeval om 06.30 uur in de buurt van Bertem is het dinsdagochtend lang aanschuiven op de E40 en de E314 richting Brussel. Wachttijden lopen er op tot twee uur, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Een van de betrokken wagens belandde op zijn dak. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden”

Lo-Reninge moest het zonder gemeenteraadsverkiezingen stellen. Nu zijn de schepenposten en bevoegdheden verdeeld in het college van de nieuwe burgemeester Lieve Castryck. De volgorde werd bepaald volgens het aantal voorkeurstemmen in 2018.
The post Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cathy Coudyser: “De eerste vrouwelijke burgemeester van Knokke-Heist worden, doet wel iets met mij”

INZICHT: N-VA.CD&V is de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Cathy Coudyser, die als tweede op de kartellijst stond na Bert De Brabandere, haalde de meeste stemmen. “Bert is mijn steunpilaar en zal dat blijven.”
The post Cathy Coudyser: “De eerste vrouwelijke burgemeester van Knokke-Heist worden, doet wel iets met mij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speelpunt Zwevegem breidt uit met drie nieuwe klimmuren, ook voor volwassenen: “Ouders aanmoedigen om mee te spelen”

De binnenspeeltuin Speelpunt in Zwevegem heeft zijn aanbod verder uitgebreid met drie nieuwe, uitdagende klimmuren. De nieuwe klimmuren zijn 8,9 meter hoog en hebben elk een andere moeilijkheidsgraad, zodat zowel beginnende als ervaren klimmers hun weg naar de top kunnen vinden.
The post Speelpunt Zwevegem breidt uit met drie nieuwe klimmuren, ook voor volwassenen: “Ouders aanmoedigen om mee te

Lees meer »