Reclame zet 1 op de 4 jongvolwassenen aan tot gokken. Verslavingscoach: “Het is een kwestie van leven of dood, zo’n gokje wagen”

Vlak voordat in juli het verbod op gokreclame inging, deed de Kansspelcommissie een bevraging onder jongeren tussen 18 en 30 jaar. Daaruit blijkt dat reclame één op de vier jongvolwassenen in ons land tot gokken aanzet, ruim de helft van de bevraagden de voorbije drie jaar een gokje waagde en 13 procent dat zelfs dagelijks doet. “Sportidolen zijn influencers die reclame voor gokbedrijven op hun shirt dragen, je kan er niet naast kijken”, zegt ervaringsdeskundige Arne Nilis, die ooit zelf verslaafd was.

Meer krantenkoppen in België

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »