Rechter verwerpt verzoek van Trump om haar te diskwalificeren in verkiezingszaak

De rechter die het federale proces tegen Donald Trump leidt over de pogingen van Trump om de verkiezingsuitslag in 2020 te manipuleren haalt zichzelf niet van het proces. De advocaten van de voormalig president hadden daar eerder deze maand een verzoek toe ingediend.

Meer krantenkoppen in België

Tuin kasteel Allart in Aalbeke voor het eerst in 50 jaar open voor publiek

Davidsfonds Aalbeke organiseerde zijn jaarlijkse Vlaamse feestdagevenement op een uitzonderlijke locatie: de Engelse tuin van Kasteel Allart. Het was 50 jaar geleden dat het park nog eens werd opengesteld. De Koninklijke Harmonie Eendracht Aalbeke bracht er een aperitiefconcert.
The post Tuin kasteel Allart in Aalbeke voor het eerst in 50 jaar open voor publiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet veel kunnen redden”: Karen Damen vertelt voor het eerst hoe groot schade is na wateroverlast

De kop is eraf. Karen Damen (49) beleefde afgelopen weekend de première van de musical ‘Sneeuwwitje’, waarin ze de boze koningin speelt. Een welgekomen afleiding nadat haar woning drie weken geleden onder water liep. Speciaal voor HLN blikt ze terug op die rampzalige avond en vertelt ze over haar drukke werkschema en wat er bijna fout liep tijdens haar eerste

Lees meer »

“U geeft geen antwoord op heel eenvoudige vraag”: gemoederen laaien hoog op nadat perschef Witte Huis vragen ontwijkt over bezoek ‘Parkinson-arts’

Na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump zijn de speculaties over de gezondheidstoestand van Joe Biden allerminst gaan liggen. Tijdens een briefing in het Witte Huis maandag raakten de gemoederen verhit toen perschef Karine Jean-Pierre herhaaldelijk pertinente vragen ontweek over het feit dat een neuroloog meermaals is langsgeweest in het Witte Huis.

Lees meer »

EK-revelatie scoorde al op assist van Evenepoel: hoe ‘spitsbroers’ Gakpo en Remco elkaar nog altijd in de gaten houden

Ze delen dezelfde herinneringen: Liverpool-aanvaller Cody Gakpo (25) schittert voor Oranje op EURO 2024, Remco Evenepoel (24) mikt op een podiumplek in de Tour de France, maar ooit kruisten hun paden in Eindhoven. Een verhaal over oude geesten in een jong lichaam, hoogtepunten op YouTube en de weg die God heeft uitgestippeld. Wie van de oud-ploeggenoten beleeft straks zijn leukste

Lees meer »

Nog meer spanning op Nederland-Turkije: Demiral twee wedstrijden geschorst na omstreden gebaar, president Erdogan woont wedstrijd bij

Turkije is goed op weg om dé revelatie van het EK voetbal te worden, maar het toernooi dreigt een donker randje te krijgen door een omstreden gebaar van speler Merih Demiral, die dweepte met de extreemrechtse beweging ‘de Grijze Wolven’. Hij krijgt een schorsing van twee wedstrijden opgelegd. Turkse president Erdogan is alvast aandachtig toeschouwer bij Nederland-Turkije.

Lees meer »

“Ik wist niet dat er een kogel in zat”: voormalige ‘schrik van Koekelare’ schiet ei zo na echtgenote dood in Torhout

Tijdens een discussie met zijn echtgenote greep Pittemnaar Dieter V. (36) naar een vuurwapen en loste een schot. De kogel belandde in de deur en V. hield het op een ‘ongeluk’. Later zette de dertiger, destijds gekend als de ‘schrik van Koekelare’, ook nog zijn eigen ontvoering in scène. Het leverde hem zijn 50ste veroordeling op.
The post “Ik

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »