Pastoraal team serveert Zuster Fientje

Het pastoraal team Emmaüs grijpt de Ezelsfeesten aan om de kassa wat te spijzen. In het gelegenheidscafé voor de kerk serveert het een eigen bronskleurig tripelbiertje genaamd Zuster Fientje, naar de zuster die velen in Kuurne hebben gekend.

Het gelegenheidscafé aan de Sint-Michielskerk – waar je ook trappist van Westvleteren, patersbier van Steenbrugge en frisdrank kunt krijgen – is een primeur. Een nodige primeur, vertelt Sabine Christiaens van het pastoraal team.

Geen concurrentie

“Toen we enkele maanden terug een teamvergadering hadden, nam priester Filip Debruyne plots het woord met de mededeling dat er initiatieven nodig waren om geld in te zamelen om onze werking te ondersteunen. Hij stelde voor om aan de kerk een terras te organiseren waar de mensen iets kunnen drinken – zonder de plaatselijke drankgelegenheden concurrentie aan te doen.”

“We vonden dat een goed idee, maar wilden nog iets meer: een eigen biertje. En dus trokken priester Filip en ikzelf richting brouwerij Demeester in Lendelede. We deden er onze plannen uit de doeken en kregen enkele flesjes mee om te laten proeven op de teamvergadering. De keuze was redelijk snel gemaakt: we kozen voor een bronskleurige tripel van 8,5%. Maar daarmee zat ons werk er nog niet op, want we hadden nog een naam nodig voor ons biertje. Na wat heen en weer praten stelde priester Filip voor om het biertje Zuster Fientje te noemen. Daarover was er vlug eensgezindheid.”

Zang en voordracht

Zuster Fientje was een kloosterzuster die in Kuurne generaties leerde zingen en voordracht gaf in de vrije basisschool. Ze was vergroeid met Kuurne en droeg de kinderen op handen. Zuster Fientje overleed in 2004.

Het kerkterras is op zaterdag 30 september open van 11 tot 20 uur en op zondag 1 oktober van 11.30 tot 19 uur. Je kunt er ook bier kopen in clips van vier flesjes, en thuis nog eens genieten. (BRU)

The post Pastoraal team serveert Zuster Fientje is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van duo Huybrechts-Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge

Gasbedrijf Fluxys heeft in de lng-terminal van Zeebrugge bijkomende langetermijnhervergassingsslots aangeboden voor de periode 2027-2044. Alle aangeboden capaciteit werd onderschreven op lange termijn, zo meldt Fluxys.
The post Fluxys biedt bijkomende hervergassingsslots voor lng aan in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Vier personen opgepakt voor plannen van staatsgreep in Oekraïne

In Oekraïne zijn zondag vier personen opgepakt die ervan verdacht worden dat ze een staatsgreep wilden plegen in Kiev. De groep zou al enige tijd in de weer zijn geweest met het posten van berichten op sociale media om de huidige Oekraïense regering in diskrediet te brengen. Daarin werd onder meer opgeroepen tot een staatsgreep.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »