Ooivo Ooigem wil zich herpakken na nederlaag in Kortrijk: “We moeten de kopjes weer omhoog krijgen”

Vorig weekend was Ooivo Ooigem in Promo 1 niet opgewassen tegen een sterk Balti Kortrijk Spurs B. Het werd een droge 3-0-nederlaag na 25-13, 25-12 en 25-7 in de sets. Dit weekend hoopt de ploeg van kapitein Thibaut Carrein zich te herpakken tegen Olva Brugge B.

“We moeten terugblikken op een heel zwakke wedstrijd van onzentwege”, zucht Lendeledenaar Thibaut Carrein (25) na afloop. “Kortrijk, een van de titelkandidaten, was wel ijzersterk. Bij hen lukte alles, ze vonden de gaatjes… maar dit is geen ramp. Het was niet deze partij die we moesten winnen.”

“Enkele spelers zijn bij ons gestopt in het tussenseizoen, maar met Lorenz Maes als libero en Wout Bernaert als passeur hebben we er de speler bij die we nodig hebben. Het is niet eenvoudig om aan nieuwe aanwinsten te geraken. Velen werden gecontacteerd zonder resultaat.”

Dit weekend komt Olva Brugge op bezoek in Sporthal Leieland. “Olva Brugge is een ploeg waar we vorig jaar van wonnen en verloren. We zullen goed voor de dag moeten komen willen we de punten thuis houden. We moeten vooral na de nederlaag tegen Kortrijk de kopjes weer omhoog krijgen. We hebben alvast het thuisvoordeel. Een kleine opslagruimte, laag plafond… allemaal in ons voordeel tegen een ploeg die we goed kennen. Onze kansen zijn zowat gelijklopend. We zullen als team moeten acteren.”

Jeugdspeler

“Onze eerste wedstrijd tegen VKt Torhout brachten we alvast wél tot een goed eind. Toen was iedereen top in de met 3-2 (28-30, 25-23, 18-25, 25-21, 15-12) gewonnen match. Op training loopt het alvast goed, ook al zijn we maar met maximaal elf.”

“Ik was als jeugdspeler actief bij Lendelede. Daarna passeerden Kuurne en Roeselare op een hoger niveau de revue. Nu ben ik al voor het derde jaar aan de slag bij Ooivo Ooigem. Hier voel ik me goed”, aldus Thibaut Carrein.

Zaterdag 30 september om 20 uur: Ooivo Ooigem Olva Brugge B.

The post Ooivo Ooigem wil zich herpakken na nederlaag in Kortrijk: “We moeten de kopjes weer omhoog krijgen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist

Op 17 juni 2024 vierde Gina Hertveldt haar 103de verjaardag in het woonzorgcentrum De Noordhinder in Heist. Aangezien de 100-plusser een echte zoetekauw is, verrasten schepenen Nick Wenmaekers en Tine Gobert haar met een lekkernijenbox van Oxfam Wereldwinkel.
The post Gina viert 103de verjaardag in wzc De Noordhinder in Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’

Het Guldensporencollege DAS in Kortrijk lanceert de nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’. “Het is een theoretisch artistiek-creatieve richting met een doorstroomfinaliteit. Wanneer je afstudeert, heb je dus een stevige basis en zijn er verschillende mogelijkheden in zowel professionele als academische bacheloropleidingen”, legt directeur Inge Gorré uit.
The post DAS lanceert nieuwe richting ‘Beeldende en Audiovisuele Vorming’ appeared first

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »