Nu ook strafonderzoek naar oud-minister Luc Martens

De onderzoeksrechter in Kortrijk voert een gerechtelijk onderzoek tegen oud-minister Luc Martens (77) uit Roeselare. Het onderzoek volgt op een klacht van een onderneemster uit Dadizele die Martens, zoals zovelen, geld leende maar dat nooit terugzag.

Afgelopen maandag bracht deze krant uit dat een tiental ondernemers uit de ruime regio rond Roeselare voormalig Vlaams minister en Roeselaars ereburgemeester Luc Martens voor de burgerlijke rechtbank slepen. Martens leende bij hen aanzienlijke sommen, maar betaalde die nooit terug. Martens zelf ontkende de geruchten niet. “Maar ik ben geen dief. Ik neem zo snel mogelijk actie om iedereen netjes terug te betalen. Dat zal ook blijken op de rechtbank”, maakte Martens zich sterk.

Eén van de gedupeerden wil de rechtsgang op burgerlijk gebied niet afwachten en diende klacht met burgerlijke partijstelling in. “Omdat het moet stoppen. Nog elke dag verneem ik nieuwe namen van slachtoffers. Ik weet dat Luc tot zeer recent nog geprobeerd heeft om mensen geld te ontfutselen. Het moet gedaan zijn”, zegt de onderneemster uit Dadizele. Zelf leende ze enkele tienduizenden euro. “Hij vertelde me dat hij in zijn luxe-appartement een nieuwe keuken nodig had, om lekker te kunnen kokerellen. Na overleg, besloten mijn man en ik hem te helpen. Luc vroeg ons om alles vertrouwelijk te houden. Nu weten we waarom. Hij vroeg dat aan alle slachtoffers, zodat niemand van elkaar zou weten”, klinkt het.

Niet boos

Uiteindelijk kwam het vermeende bedrog toch aan het licht. “Toevallig kreeg ik een gelijkaardig verhaal te horen van een bevriend koppel, dat hem ook geld leende. Ondertussen heb ik weet van zeker twintig slachtoffers. En er zijn er nog: ook in Cadzand, waar hij dat appartement heeft, maar ook in Leuven, waar hij lange tijd woonde. Mijn man en ik hebben besloten om naar een advocaat te stappen en klacht neer te leggen. Indertijd waren wij de eerste om een burgerlijke procedure aan te spannen, nu zijn we ook de eerste om klacht neer te leggen. Waarom? Om andere mensen te behoeden voor verder onheil”, zegt de dame.

Ze zegt zelf niet boos te zijn op Luc Martens. “Boos ben ik niet, maar wel bijzonder ontgoocheld. Vooral voor alle leugens die hij verteld heeft. Ik kan er een hele krant, zelfs een boek mee vullen. Ik had een grenzeloos vertrouwen in hem en dat heeft hij beschaamd. Nu zijn wij én ons geld én een vriend kwijt. Ik kan het nog altijd niet begrijpen hoe zo’n erudiet persoon, met zoveel intelligentie en levenservaring, zo diep is kunnen vallen”, klinkt het.

The post Nu ook strafonderzoek naar oud-minister Luc Martens is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

“Fenomenale show van een rasechte legende vergezeld door een geweldige band”: dit was Bruce Springsteen in Werchter

Bruce Springsteen heeft voor het tweede jaar op rij zijn opwachting gemaakt op de wei van Werchter. Vorig jaar diende hij als afsluiter van TW Classic, dit jaar draaide het helemaal rond the Boss zelf. Thibault Christiaensen van Studio Brussel was erbij en werd naar eigen zeggen omvergeblazen door de performance. “Springsteen is niet van deze wereld. Wat een fenomenale

Lees meer »