Nog geen beslissing over verder doven openbare verlichting in Wervik

Het schepencollege van Wervik nam nog geen beslissing over het niet langer doven van de openbare verlichting. “Wat de financiële impact hiervan zal zijn, weten we nog niet”, zegt burgemeester Youro Casier (Vooruit). “Er is aan Fluvius extra informatie gevraagd en dat wordt momenteel verwerkt door onze diensten.”

De burgemeester kondigde tijdens een extra gemeenteraad in augustus aan dat de evaluatie over het doven van de openbare verlichting er vroeger komt dan voorzien in november. De openbare verlichting wordt gedoofd van middernacht tot vier uur, uitgezonderd vrijdag- en zaterdagnacht. Of in totaal dus twintig uur per week. Op de gewestwegen blijft de openbare verlichting ’s nachts branden.

“Verlichting niet langer doven”

Tijdens de gemeenteraad vroegen zowel Nino D’Hellem (Team 2030) als Jari Denorme (N-VA) om de openbare verlichting niet langer te doven. Acht gemeenten in onze provincie namen ondertussen al de beslissing om de straatverlichting volledig te laten branden. “Ook Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters roept steden en gemeenten op om de straatverlichting opnieuw aan te zetten”, zegt Nino.

“Zeker nu de donkere herfst- en wintermaanden eraan komen, is voldoende zichtbaar essentieel voor alle deelnemers van het verkeer en zeker voor de actieve weggebruikers zoals fietsers en voetgangers. Ik denk voor onze stad en in het bijzonder voor de veiligheid en veiligheidsgevoel bij de burger dat dit nu eindelijk mag gebeuren.”

Financiële consequenties afwegen

“Het is natuurlijk gemakkelijk voor de hogere overheden om hiervoor op te roepen zonder dat ze moeten betalen”, reageert de burgemeester op de vraag van de minister. Youro Casier gaf ook de stand van zaken over de verledding en de installatie van nieuwe armaturen waardoor de openbare verlichting kan worden gedimd. “Begin september zaten we aan 26,7 procent verledding”, klinkt het. “We willen de verledding op heel ons grondgebied versnellen tegen 2028, in de plaats van 2030.”

Normaliter neemt het schepencollege dus de komende weken een beslissing over het al dan niet doven van de openbare verlichting. “De burger vraagt dit niet langer te doen”, benadrukt Jari Denorme. “We zeggen niet neen, maar moeten er ons eerst bewust van zijn welke financiële consequenties dit te weeg brengt”, besluit de burgemeester.

The post Nog geen beslissing over verder doven openbare verlichting in Wervik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort

Tot op het allerlaatste moment legden zowat 180 werklui de laatste hand aan het stadhuis. Wij lieten enkele mensen die de voorbije twee jaar van dichtbij betrokken waren bij de realisatie van de (ver)nieuwbouw hun favoriete plekje aanduiden.
The post ‘Team Stadhuis’ verklapt de favoriete plekjes: van publiek toegankelijke binnentuin tot de zolder van het belfort appeared first on

Lees meer »

FC Gullegem strikt ex-prof Bob Straetman: “Over mijn nieuwe club had ik niets dan lof gehoord”

FC Gullegem hield zich aanvankelijk in de luwte, in z’n zoektocht naar versterking. Tot de rood-witten onlangs fier als een gieter uitpakten met de komst van Bob Straetman, die overkomt van de failliete kampioen Eendracht Aalst. De 26-jarige Straetman was ooit prof bij SC Lokeren, en kan bij Gullegem een belangrijke rol spelen.
The post FC Gullegem strikt ex-prof

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »