Nieuwe wandelroute ‘de voetgangerscirkel’ in Wingene officieel ingewandeld

Gemeente Wingene lanceert toegankelijke wandelroute ‘de voetgangerscirkel’. Dit is een uitgebreide wandelroute van zo’n 3,1 kilometer die voor iedereen toegankelijk is. “Wij willen inwoners aan het bewegen zetten en streven naar een gezonde gemeente”, weet schepen van Sport Jens Danneels (CD&V).

“De gloednieuwe voetgangerscirkel werd op dinsdag 26 september officieel ingewandeld in aanwezigheid van de betrokken gemeentelijke diensten en de seniorenraad”, vertelt schepen van Welzijn Tom Braet (CD&V).

“Het parcours werd mee vormgegeven door de seniorenraad. Die route werd eerst uitgetest op vlak van toegankelijkheid. Op basis van hun feedback werd de route lichtjes aangepast om zo volledig klaar te zijn voor het brede publiek.”

Eenvoudige route

De wandelroute werd uitgestippeld om breed toegankelijk te zijn voor iedereen. Je kan de route dus al dan niet afleggen met hulpmiddelen zoals een wandelstok, een rollator, een buggy of rolstoel. “De route kan je volgen door de grondmarkeringen met het logo van 10.000 stappen te volgen. Je hoeft er in principe geen plannetje voor te hebben, de grondmarkeringen brengen je naar de juiste richting”, vult schepen Jens Danneels nog aan. “Wie graag de route op papier volgt kan een flyer oppikken in het gemeentehuis, het lokaal dienstencentrum Amphora of recreatiebad de Alk. De route is ook te vinden op de achterzijde van het gemeentelijk infoblad. Ten slotte staat de route ook aangeduid op het startbord aan de Alk.”

De lancering van de voetgangerscirkel kadert in het project ‘Beweegvriendelijke buurten’ waarbij de gemeente zich elk jaar inzet op een mooie campagne. Ze willen op een laagdrempelige manier de inwoners aan het bewegen willen zetten.

The post Nieuwe wandelroute ‘de voetgangerscirkel’ in Wingene officieel ingewandeld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Belgisch koppel en hun baby op nippertje gered uit kolkende rivier in Italië terwijl hun auto wordt meegesleurd door watermassa

Een Belgisch koppel en hun baby zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt toen ze ingesloten raakten door de kolkende watermassa van de Orco-rivier tussen Montanaro en San Benigno Canavese in de regio Piëmont. Reddingswerkers konden het gezin in de nacht van zaterdag op zondag op het nippertje in veiligheid brengen, waarna hun wagen werd meegesleurd door de kracht van het

Lees meer »

? “Evenepoel mag nu dromen van het podium. Het beste moet nog komen”

De eerste bergetappe van deze Tour stelde allerminst teleur. “Een adembenemend schouwspel”, noemt Michel Wuyts het zelfs. Stof genoeg dus om over na te kaarten in onze wielerpodcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’. Vooral de knappe etappe én tweede plek van Remco Evenepoel komen uitgebreid aan bod. “Naar mijn gevoel heeft Evenepoel nooit beter geklommen dan vandaag”, aldus Wuyts.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol”

Arbeiders die een geul groeven op het Concertplein in Koekelare deden woensdagmiddag een akelige ontdekking. Ze stootten op menselijke resten en haalden daarna een uitzonderlijke hoeveelheid beenderen boven. Die zijn afkomstig van een oud kerkhof rond de Sint-Martinuskerk.
The post Uitzonderlijke hoeveelheid beenderen gevonden bij graafwerken op Concertplein in Koekelare: “Meerdere zakken vol” appeared first on KW.be.

Lees meer »