Kunstwerk Stijn D’Hondt hangt naast Rubens

Niet alleen klopte het hart van grafisch vormgever Stijn D’Hondt wat sneller. Ook zijn interactief kunstwerk beroerde heel wat harten. In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) werd zijn interactieve Artbeats-kunstwerk ingehuldigd en dát naast het iconische zelfportret van Rubens.

Slechts een jaar geleden opende Stijn zijn allereerste solotentoonstelling. “Dat mijn werk nu naast de grootste meester ooit van België hangt in het meest prestigieuze museum van dit moment, daar word ik stil van. Het ontroert me sterk”, aldus de designer die deel uitmaakt van Heren Loebas, dat recent zijn naam veranderde in Loobas. De inhuldiging ging gepaard met een rondetafelgesprek waarin Stijn D’Hondt in gesprek ging met directeur van het Rubenshuis Bert Watteeuw en hoofd Collecties KMSKA Nico Van Hout. De bezoeker wordt tot zondag 1 oktober uitgenodigd op een magische ontmoeting met Rubens in het KMSKA.

Hartslag meten

Terwijl de bezoeker het zelfportret van Rubens aanschouwt, meet een interactieve kunstinstallatie haar of zijn hartslag. “Hieruit ontstaat een nieuw kunstwerk dat onthult wat Rubens en zijn verhaal met jouw hart doen”, verduidelijkt Stijn. “Deze unieke tête-à-tête meet de emotie en verwerkt de hartslag.” De interactieve kunstinstallatie Een hart voor Rubens is een initiatief van het Rubenshuis in het kader van de sluiting van het museum.

Artbeats is een project van Stijn D’Hondt en wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat ons hart sterk wordt beïnvloed door onze emoties, dat maakt van World Heart Day op 29 september de ideale gelegenheid om de bezoeker mee te nemen in deze ervaring.

Tot eind september bracht Stijn D’Hondt ‘een ode aan de liefde voor muziek’ met een installatie onder de stadshal in Gent. Een zintuigprikkelend kunstwerk dat de passant letterlijk en figuurlijk naar het hart deed grijpen. “De kunstwerken die ik onder het label Artbeats begon te maken, zijn een ode aan mijn mama zaliger. Voornamelijk haar positieve persoonlijkheid wil ik voort laten leven. Daarnaast zijn hartziekten een familiekwaal en staat de hartklopping symbool voor het leven, ook letterlijk dus.”

Je kan de installatie in het KMSKA nog bezoeken tot zondag 1 oktober. De toegangsprijs is inbegrepen in het toegangsticket van het museum. Meer info op www.kmska.be/nl/evenement/een-hart-voor-rubens.

The post Kunstwerk Stijn D’Hondt hangt naast Rubens is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweedehandsverkoop van elektrische auto’s in de eerste helft van dit jaar fors gestegen

De tweedehandsverkoop van elektrische auto’s doet het bijzonder goed. In de eerste helft van dit jaar zijn 87,3 procent meer elektrische tweedehandswagens verkocht dan in de eerste helft van 2023. Dat zegt Traxio, de federatie die de sector van autohandel en -herstel vertegenwoordigt. De Vlaamse premie voor de aankoop van een elektrische wagen zit daar volgens Traxio voor iets tussen.

Lees meer »

Nederlandse Westerscheldetunnel tolvrij voor auto’s vanaf 2025

Het parlement van de Nederlandse provincie Zeeland heeft unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de Westerscheldetunnel voor automobilisten en motorrijders. Vanaf 1 januari 2025 hoeven zij geen geld meer te betalen om door de 6,6 kilometer lange tunnel tussen Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen te rijden.

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »