Jelle Veyt trekt de wereld rond naar zeven bergtoppen: ‘Eenzaamheid is in het buitenland niet erger dan in België’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt personen met dementie en hun mantelzorgers

Dinsdag 2 juli werd in Kortrijk het ‘Welzijns- en Zorgpad Dementie: Samen op Weg’ gelanceerd, bedoeld om personen met dementie te ondersteunen bij het navigeren door het complexe zorg- en welzijnslandschap. Niet alleen personen met dementie, maar ook hun mantelzorgers kunnen gebruik maken van het nieuwe welzijns- en zorgpad.
The post Nieuw welzijns- en zorgpad ‘Samen op Weg’ ondersteunt

Lees meer »

Drugdealers op Werchter zullen meteen gedagvaard worden of voorgeleid

Bezoekers van het muziekfestival Rock Werchter die betrapt worden op het dealen van drugs, zullen meteen gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank, of voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter. Druggebruikers krijgen dan weer een minnelijke schikking voorgesteld die ter plaatse kan betaald worden. Dat meldt het Leuvense parket vrijdag.

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Bruggeling onder de loep: De ‘louche’ jurist Joost de Damhouder

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: de ‘louche’ jurist Joost de Damhouder.
The post Bruggeling onder de loep: De ‘louche’

Lees meer »

CD&V Torhout zet de jongeren voorop

CD&V Torhout heeft haar definitieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Opvallend: direct na lijsttrekker Kristof Audenaert, zelf ook maar 41, staan drie nieuwe, jonge kandidaten: Ellen Degrande, Gianni Verhouwe en Stijn Deboysere. “Een duidelijk signaal dat we de jongeren voorop zetten.”
The post CD&V Torhout zet de jongeren voorop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Britse regering ziet kansen voor betere handelsrelatie met EU

De nieuwe Britse regering wil bij handelskwesties nauwer met de Europese Unie samenwerken. Maar het terugdraaien van de brexit gaat niet gebeuren, zei de nieuwe minister van Handel, Jonathan Reynolds, zondag in een interview met ‘Sky News’. De Labour-politicus suggereert ook dat interne strijd binnen de verslagen Conservatieve partij voor druk op de relatie tussen Londen en Brussel heeft gezorgd.

Lees meer »

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »