Infoavond Burgerplatform Leefbaar E403 over openbaar onderzoek Ventilus

Het Burgerplatform Leefbaar E403 organiseerde een infoavond omtrent het openbaar onderzoek Ventilus. Aanwezigen konden bezwaren opmaken, met hulp van Heidi Deleu en Francky Snaet van het burgerplatform.

“Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen bezwaarschriften indienen”, zegt Heidi Deleu, “en dit vanuit persoonlijk perspectief. Een bezwaar indienen is gratis, kan gebeuren online, in het gemeentehuis van één van de betrokken gemeentes, door rechtstreeks een aangetekende brief te sturen naar het departement omgeving of via enkele burgerplatformen. Het departement omgeving is verplicht alle bezwaren te lezen, te bundelen en hun keuzes te motiveren.”

Een bezwaar indienen kan nog tot 27 oktober.

Getroffen gemeentes

Tijdens de infoavond waren ook andere gemeenten aanwezig die hun standpunt omtrent GRUP Ventilus kwamen toelichten. Lichtervelde, Wingene, Oostkamp en Ardooie somden hun argumenten op. Neil Braeckevelt, advocaat bij Crivits&Persyn, het advocatenkantoor dat werd aangesteld door de gemeente Lichtervelde en Wingene, kwam toelichtingen geven voor beide gemeentes. De belangrijkste punten die naar boven kwamen, zijn het gebrek aan alternatieven en wat de concrete hinder zal zijn voor de eigendommen en op vlak van gezondheid.

Op de website staat meer informatie in verband met GRUP Ventilus en de data voor de volgende infomomenten. (JW)

The post Infoavond Burgerplatform Leefbaar E403 over openbaar onderzoek Ventilus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »