Inflatie daalt fors naar 2,39 procent, het laagste niveau in ruim twee jaar

De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoeveel het leven duurder wordt, is fors gedaald. Het leven is nu 2,39 procent duurder dan een jaar geleden. Vorige maand was dat nog 4,09 procent. De spilindex is nog niet overschreden.

Meer krantenkoppen in België

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren

Baasjes van gestorven dieren kunnen voortaan op de dierenrouwplaats op de nieuwe begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare terecht om er hun geliefde dier te herdenken. “Een erg waardevol initiatief”, aldus Jan Behaeghel die vorige maand afscheid moest nemen van zijn tien jaar oude hond Boris.
The post Dierenrouwplaats is meerwaarde voor baasjes van overleden dieren appeared first on

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wannes (56) breekt wereldrecord ‘buddylopen’ in Gent: “Na 110 kilometer kwam de man met de hamer”

Doel bereikt: in 12 uur en 4 minuten liep triatleet en ultraloper Wannes Wylin maar liefst 100 kilometer rond de Watersportbaan in Gent met een buddy in een rolstoel. Dat is een wereldrecord. Met de sportieve krachttoer wil hij aandacht vragen voor Triple Challenge, de vereniging die pleit voor inclusief sporten. “Willen we begrip en leren omgaan met anders zijn?

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »