Dedecker trekt N-VA lijst: “Dit is de slechtste regering die ik heb meegemaakt, nog één keer geef ik er een lap op”

Jean-Marie Dedecker trekt bij de verkiezingen in 2024 de Kamerlijst voor N-VA in West-Vlaanderen. Op een persconferentie in Brussel vertelt hij donderdagmiddag ook waarom.

Nadat hij er de hele zomer de spanning in hield over het al dan niet opnieuw lanceren van Lijst Dedecker kiest hij nu dus voor N-VA. “Ik zit een kwarteeuw in het parlement, met een korte onderbreking, en met spijt in het hart zeg ik dat dit de slechtste regering is die ik heb meegemaakt, we hebben een enorm begrotingstekort. De lijm van België is het zweet van Vlaanderen. Ik heb er mijn buik van vol.”

“Op mijn leeftijd van 71 jaar ga ik er nog één keer een lap opgeven. Ik sluit me aan bij het voorstel van N-VA. Een doorstart van Lijst Dedecker was een titanenwerk geweest, zo moet je 300 kandidaten vinden waarvan de helft vrouwen. Het zou me te veel energie kosten op menselijk vlak.”

“Met Sander Loones hebben we grote plannen, misschien minister-president”

“Als je Vivaldi weg wilt moet je zo sterk mogelijk staan. Het is bergop fietsen, maar N-VA is een sterke partij: we gaan campagne voeren en Vivaldi breken”, klinkt het bij N-VA voorzitter Bart De Wever.

(lees verder onder de foto)

© BELGA

“Aan Dedecker heb ik nooit getwijfeld, we hebben altijd goed samengewerkt. Ook met Sander Loones hebben we grote plannen, misschien minister-president, maar dat zal de kiezer beslissen”, weet De Wever. “We hebben de wind op kop van Vlaams Belang, zeker in West-Vlaanderen. Dan is het slimmer om te gaan voor bewezen werk en zoveel mogelijk zetels binnen te halen”, besluit de N-VA voorzitter.

De komende maanden zal Jean-Marie Dedecker contact opnemen met alle lokale afdeling van N-VA in onze provincie. (CJ & NS)

The post Dedecker trekt N-VA lijst: “Dit is de slechtste regering die ik heb meegemaakt, nog één keer geef ik er een lap op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Acteur Louis Thyssen uit ‘Nachtwacht’ en K3-musical ‘De drie biggetjes’ breekt met z’n vriendin Liesl

Louis Thyssen (29), bekend van ‘Nachtwacht’ en z’n rol in musical ‘De drie biggetjes’, en z’n vriendin Liesl (27) hebben na zeven jaar besloten om uit elkaar te gaan. Dat bevestigt de acteur aan ‘Dag Allemaal’. Dat de breuk al dan niet het gevolg zou zijn van overspel, wil Thyssen niet kwijt: “Ik moet nog met m’n omgeving bespreken wat

Lees meer »

Japanse minister van Digitale Zaken haalt zijn slag thuis: “We hebben de oorlog tegen diskettes gewonnen!”

Het heeft tot nu geduurd, maar Japan heeft eindelijk afscheid genomen van floppydisks, oftewel diskettes. "We hebben de oorlog gewonnen!", verklaarde minister van Digitale Zaken Taro Kono. Een oorlog die hij zelf 3 jaar geleden voor geopend had verklaard. Tot eind vorige maand waren Japanners nog verplicht om een hele resem gegevens bij de overheid in te dienen met diskettes.

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

VBS De Waaier in Watou wint speelplaatsmeubel van gerecycleerd plastic

In basisschool De Waaier in Watou is vorige week woensdag de nieuwste aanwinst op de speelplaats ingehuldigd. De school is een van de winnaars van de scholenwedstrijd van Bebat en kreeg een picknicktafel die volledig uit oude plastic inzameltonnen is gemaakt. De opdracht was om zoveel en zo snel mogelijk lege batterijen te verzamelen, en dat hebben de leerlingen van

Lees meer »

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »