Dames Avanti openen sterk tegen Knesselare

Naar aanleiding van de eerste competitiematch van Avanti Brugge Dames in tweede landelijke wilde voorzitter Yvan Struyve nog eens toelichten waar zijn club naartoe wilt gaan.

“Dit seizoen zijn we één seniorenploeg kwijtgespeeld, maar daar willen we zo snel mogelijk een oplossing voor vinden”, vertelt de voorzitter. “Als we dit seizoen onze plaats in tweede landelijke kunnen behouden en we maken promotie van tweede naar eerste provinciale, dan is er zeker plaats voor een derde ploeg, dit allemaal op vlak van de seniorenploegen. Onze jeugdwerking daarentegen barst bijna uit haar voegen. We hebben ondertussen de kaap van 175 jeugdspelers overschreden en je mag daar ook nog onze drie basketbalscholen bijrekenen. De planning voor de trainingszalen is zo wel een puzzel. Op dit ogenblik kunnen we terecht in vijf zalen en dat betekent dus ook dat onze trainingsfaciliteiten heel verspreid zitten. Het zou een droom zijn mochten we twee grote zalen hebben, met telkens vier terreinen. Maar dat zit er waarschijnlijk niet zo snel aan te komen”, besluit hij.

Die eerste competitiewedstrijd tegen Gembas Knesselare, een echt streekduel dus, werd er ééntje op het scherp van de snee waarbij Avanti uiteindelijk het pleit won met 54-46.

Grote ambitie

MVP van de match was Jienke Struyve met 12 punten. “Dit was nu nog eens een leuke ouderwetse match”, lacht ze achteraf. “Het duurt een beetje tot de motor aanslaat, maar het is lang geleden dat we nog met zo’n ruim verschil gewonnen hebben. Heel leuk voor de eerste wedstrijd. Dit moet vertrouwen geven voor onze ambitie van top drie”, besluit ze

Ook opvallend nieuw was Hayley Coopman, tot enkele maanden geleden nog actief in het collegebasketbal in Californië. “Ik ben super tevreden dat ik hier nu mijn eerste minuten heb gekregen”, vertelt ze enthousiast. “In tegenstelling tot mijn avontuur in de States ben ik hier heel leuk ontvangen en ben ik in een enthousiaste groep terechtgekomen. Vorig seizoen trainde ik veel mee met eerste nationaler Laarne en haalde er ook enkele speelminuten. Hopelijk kan ik deze ervaring nu doortrekken in dit team”, besluit ze

Het laatste woord is voor coach Nathalie Ingelbrecht. “Dit was een terechte overwinning”, stelt ze onomwonden. “Terecht maar ook een beetje onverwacht. Ik had Gembas al eens zien spelen en was onder de indruk. Maar onze ingesteldheid was top. Volgende week trekken we naar Leuven en zijn we in principe op volle sterkte. Enkel jammer dat ik mijn jeugdspelers niet heb kunnen laten proeven, maar dat komt zeker nog wel”, besluit ze. (GD)

Zo. 1/10 om 16u15 Tigers Leuven A – Avanti Brugge Dames A in campus Redingenhof

The post Dames Avanti openen sterk tegen Knesselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Genkse kinderarts veroordeeld tot gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel voor overlijden 11-jarig meisje: “Grove nalatigheid met noodlottige gevolgen”

Een Genkse pediater is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar met uitstel en een boete van 800 euro voor de dood van een 11-jarig meisje. Het meisje overleed aan de gevolgen van diabetes die niet ontdekt werd. De behandelende kinderarts bleef vasthouden aan een verkeerde diagnose en daardoor ging het meisje snel achteruit.

Lees meer »

De Plakkers maakt werk van de toekomst

In het zaalvoetbal is de eerste ploeg van De Plakkers dit seizoen opnieuw in derde nationale actief. De club, onder leiding van Didier De Muynck, werkt ondanks dat men uiteindelijk niet kon promoveren verder aan de toekomst.
The post De Plakkers maakt werk van de toekomst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet gewond in Beiroet: De Smet in been geschoten, Ramaekers breuken in gezicht opgelopen

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht in Beiroet gewond geraakt terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is een optie. UAE ook, maar dat ligt moeilijker”: afscheidne­mend bondscoach Vanthouren­hout over toekomst­plan­nen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Burgemeester Gwendolyn Rutten niet bang voor afrekening na stoelendans tussen Aarschot en Brussel: “Voel me sterker dan 6 jaar geleden”

Voormalig Open VLD-voorzitter en burgemeester van Aarschot Gwendolyn Rutten trekt zelfzeker naar de lokale verkiezingen. "Ik voel me vandaag sterker dan 6 jaar geleden", zegt ze tijdens een lokaal lijsttrekkersdebat. Eind 2023 keerde Rutten de nationale politiek de rug toe om zich volledig op het burgemeesterschap te werpen, maar een maand later trok ze alsnog terug naar Brussel als minister.

Lees meer »

Het vergeten land van Vlaanderen

In maart 2022 schreef Jeremie Vaneeckhout een boek over de problemen van het landelijke Vlaanderen, met als titel ‘Vergeten land. Een roadtrip door Vlaanderen’. Vaneeckhout was op dat moment nog geen voorzitter van Groen, hij was wel 6 jaar lang schepen geweest in het landelijke Anzegem, in West-Vlaanderen. Een baan die hij in 2019 inruilde voor het ambt van Vlaams

Lees meer »

Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel

Ze heeft er lang over nagedacht, maar uiteindelijk heeft Dominique Gillet-Wolter Hofmans (70) definitief de knoop doorgehakt: na zes jaar politiek engagement heeft ze beslist om zich niet opnieuw kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober.
The post Oppositieraadslid Dominique Gillet-Wolter Hofmans zegt Koksijdse politiek vaarwel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »