Cannabis in Brugse gevangenis kan Oostendenaar en Kortrijkzaan vijf maanden cel opleveren

Een Oostendenaar en een Kortrijkzaan riskeren elk vijf maanden cel nadat ze in de Brugse gevangenis betrapt werden met een kleine hoeveelheid cannabis.

Op 7 maart werden cipiers een duidelijke wietgeur gewaar in de cel van Jordi D. (42). De Kortrijkzaan bleek 0,24 gram cannabis bij zich te hebben. “Ik heb die drugs toevallig op de trap gevonden”, beweerde hij. De veertiger heeft een uitgebreid strafblad met in totaal 27 veroordelingen, onder meer voor diefstallen en drugs. “Zijn krediet is opgebruikt”, sneerde procureur Mike Vanneste in de Brugse strafrechtbank.

Ook in de cel van Aaron C. (24) werd op 4 augustus 2022 een halve gram cannabis gevonden. De drugs zaten verstopt in een pakje sigaretten dat op de stoel lag naast zijn bed. De Oostendenaar verklaarde dat hij de drugs op de wandeling had gekocht. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft C. al een beladen strafblad. Eind augustus vorig jaar kreeg hij nog 37 maanden cel voor diefstallen. “En op 12 mei liep hij nogmaals tegen de lamp met drugs in de gevangenis”, aldus Vanneste.

De advocaat van Jordy D. drong aan op mildheid. “Vijf maanden cel voor zo’n beetje drugs is bij het haar gegrepen”, pleitte hij. “Al begrijpt mijn cliënt wel dat dit niet door de beugel kwam.” Aaron C. stuurde zijn kat naar de rechtbank. De rechtbank doet op 26 oktober uitspraak in de beide dossiers. (AFr)

The post Cannabis in Brugse gevangenis kan Oostendenaar en Kortrijkzaan vijf maanden cel opleveren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten

Marie-Charlotte Vanhaverbeke en Ellen Distave hebben de handen in elkaar geslagen om een leegstand pand in de Langestraat in Oostende een tijdelijke invulling te geven. Nog tot 21 juli heeft concept Store Lily hier een pop-up ingericht met koopjes. En dat was al meteen een succes.
The post Pop-up Lily in Langestraat wil leegstand in de kijker zetten appeared

Lees meer »

Griekenland maakt zesdaagse werkweek mogelijk in bepaalde sectoren

De nieuwe wet die het in bepaalde sectoren mogelijk maakt om zes dagen per week te werken, is sinds vandaag van kracht in Griekenland. Deze aanpassing verhoogt de maximale werkweek van 40 naar 48 uur voor werknemers binnen industriële bedrijven en de productiesector. De Griekse regering wil zo onder meer de arbeidstekorten aanpakken en zwartwerk tegengaan.

Lees meer »

Telex sport

AtletiekDe atletiekcarrière van Jonathan Borlée (36) zit erop. De 400 meterloper kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen door een blessure aan de hamstrings. Het missen van de Spelen betekent ook het einde van de loopbaan van Borlée, die normaal ging stoppen na Parijs. Dat is bijzonder zuur voor Jonathan Borlée, want normaal zouden de Spelen van Parijs met vader

Lees meer »