Altijd een geladen derby tussen Jong Vijve en Dentergem: Pittige derby op komst

Zowel Jong Vijve als Dentergem mikken dit seizoen op een plaats in de top vijf. Met respectievelijk een negende en twaalfde plaats en vijf en drie punten blijven ze voorlopig beneden de verwachtingen. Het belooft zaterdagavond traditioneel een pittige derby te worden.

“De derby tussen Jong Vijve en Dentergem is altijd een partij op het scherp van het mes”, benadrukt sportief verantwoordelijke Ronny Buyse. “Het is trouwens meer dan een derby, want in het verleden trokken met onder meer Lode Baetens, Ruben Laporte, Nick Vanryckegem, Mathieu Lambrecht, Wout Vandaele en trainer Nico Rogge spelers en een trainer van Jong Vijve naar Dentergem. Momenteel maken enkel Lambrecht en Vandaele nog deel uit van de Dentergemse kern, maar ze zullen er alles aan doen om hun ex-ploeg te kloppen en hetzelfde kan gezegd worden van trainer Nico Rogge.”

“Wij tellen momenteel vijf punten en op basis van de voorbije matchen is dat iets te weinig. Zo konden wij de match op Heestert zeker gewonnen hebben. Dentergem moest het voorlopig met één overwinning stellen en ik had hen zeker een stuk hoger verwacht in de klassering. Voor beide ploegen wordt het zaterdagavond dus een must om die match te winnen.”

Traditie breken

“Vorig seizoen wonnen wij thuis met 2-0 en lukt ons dat opnieuw, dan kunnen wij met 8 op 15 van een behoorlijke start spreken.”

“Naar Jong Vijve terugkeren, is voor mij altijd heel speciaal, want ik maakte er samen met Nordine Vanroosbeke een mooie tijd mee met een eindronde als hoogtepunt”, blikt Nico Rogge terug. “Nu is het natuurlijk Dentergem wat telt en met drie op twaalf kunnen wij zeker niet tevreden zijn. Wij werken goed, krijgen in elke match voldoende kansen, maar wij komen zo moeilijk tot scoren en dan is de rekening snel gemaakt. Het slaat allemaal tegen en wij zitten in de klassieke hoek waar de klappen vallen. Wij willen het tij echter zo snel mogelijk keren en het liefst zaterdag al op Jong Vijve. Ik zag hen aan het werk tegen Jong Helkijn en Bissegem en ze lieten een goeie indruk. Ze zijn sterker dan vorig seizoen. Als wij de statistieken van de derby bekijken, dan spreken de cijfers in het nadeel van Dentergem. Hoog tijd dus om met die negatieve traditie te breken!” (IVD)

Zaterdag 30 september om 19 uur: Jong Vijve-ZK Dentergem.

The post Altijd een geladen derby tussen Jong Vijve en Dentergem: Pittige derby op komst is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ingrid beleefde nachtmerrie bij B&B-uitbater Jelmont: “Een hele week kregen wij alleen maar oud brood”

Elk seizoen van ‘B&B zoekt lief’ heeft zijn slechterik. Nadat het vorig jaar clashte tussen ‘slavendrijver’ Isabel en enkele van haar aanbidders, loopt het in de nieuwe afleveringen al snel fout tussen de Antwerpse Ingrid (61) en ‘botterik’ Jelmont (62). “Hij had totaal geen interesse in ons”, doet Ingrid haar beklag in ‘Dag Allemaal’. “En toen ik snapte waarom niet,

Lees meer »

“Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van overleden voormalig geletruidrager Gilbert Desmet (93)

In Lichtervelde is zondagnacht oud-wielrenner Gilbert Desmet op 93-jarige leeftijd overleden. Smetje was de oudste nog in leven zijnde Belgische geletruidrager. Naast zijn twaalf dagen in het geel won hij meer dan honderd koersen, waaronder Parijs-Tours en de Waalse Pijl. Een portret van een skone mens.
The post “Op de fiets een strijder, ernaast een schone mens”: portret van

Lees meer »

“Ze betalen hem zéér goed, dus dit gaat gevolgen hebben”: moet Erik Van Looy vrezen voor tv-toekomst in Nederland?

Van 660.000 naar 290.000 kijkers. Erik Van Looy (62) heeft met zijn ‘Pappenheimers’ geen goede beurt gemaakt in Nederland. “Die man is onverstaanbaar,” reageerde de een, terwijl de ander vond dat het een “waardeloos programma” was. Kritiek die zender RTL, waar Van Looy onder contract staat, niet ontgaan zal zijn. In ‘Dag Allemaal’ laat tv-criticus Jules Hanot (70) zijn licht

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

“Een dag ‘Het eiland’ niet gequoot, is een dag niet geleefd”: fans vieren populaire tv-reeks in coworking op Antwerpse Meir

Trivial time, groene dassen en ‘ne ring op een Düsseldorf’: fans van Het eiland kunnen nog tot eind juli in de voetsporen treden van Guido, Michel, Frankie en Alain en de werksfeer opsnuiven bij Cynaaaal-GOGO. Omdat de reeks 20 jaar bestaat, opende streamingdienst Streamz ‘Coworking Het Eiland’ op de Antwerpse Meir. (En dat is geen) zever, gezever.

Lees meer »

Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten

In de Servische hoofdstad Belgrado heeft een man aan de Israëlische ambassade een kruisboogpijl in de nek van een politieagent geschoten. De agent kon de dader nog doodschieten, voor hij in levensgevaar naar ziekenhuis werd overgebracht. De Servische minister van Binnenlandse Zaken Ivica Da?i? spreekt van een terroristische aanslag. Er zijn meerdere mensen opgepakt.

Lees meer »