Tweeling Liese en Lotte Rosseel uit Oostkamp maken deel uit van het ensemble in ‘Marie-Antoinette’: “Het is de eerste keer dat we samen meespelen in een musical”

Nog tot en met zaterdag 7 oktober kan je genieten van de spektakelmusical ‘Marie-Antoinette’ aan het kasteel van Wijnendaele. Aan deze productie nemen er heel wat figuranten deel, waaronder ook de 26-jarige tweeling Liese en Lotte Rosseel uit Oostkamp.

De tweeling Liese en Lotto wonen inderdaad in Oostkamp. “Zowel binnen mijn job als in mijn vrije tijd ben ik sociaal geëngageerd en ben ik actief in heel wat verenigingen”, zegt Liese. “Mijn hobby’s zijn zeer uiteenlopend en variëren van Nepalese dans tot de deelname aan carnavalsactiviteiten. Tijdens verschillende periodes doorheen het jaar staan mijn weekends vaak vol met het uitvoeren van figuratie-opdrachten, dit doe ik meestal samen met mijn zus Lotte.” Lotte vertelt: “Ik ben een creatieve geest en vind het belangrijk om een glimlach op andere mensen hun gezicht te toveren. Dit doe ik zowel in mijn job als in mijn vrije tijd. Zo ben ik samen met mijn team verantwoordelijk voor het creëren van verschillende decors, scènes, kledij, muziek,… voor verschillende klantgerichte evenementen ( Halloween, Kerst, Pasen) binnen Plopsaland De Panne. Daarnaast vind ik het ook leuk om zelf deel te kunnen nemen aan verschillende evenementen, zoals parades en figuratie-acteerwerk in films en musicals.”

Hoe kwamen jullie bij deze productie terecht?

Liese: “We zagen de oproep verschijnen in de krant en via sociale mediakanalen (o.a. via Facebook). Ik heb wel even getwijfeld om mij in te schrijven voor de audities, maar mijn zus heeft me relatief snel kunnen overtuigen om deze kans niet te laten liggen. Et voilà, hier staan we dan!”

Lotte: “Het was voor mij al lang een droom om mee te spelen in een musical, ik houd er namelijk van om te zingen, dansen en acteren. Ik deed al mee aan verschillende audities, maar kreeg bij Historalia de kans om mijn droom waar te maken. Iets wat ik kan schrappen van mijn bucketlist! Zo zie je maar, geef nooit op en blijf geloven in je dromen!”

Speelden jullie al eerder ooit samen in hetzelfde stuk? Indien ja, welk. Indien neen, deden jullie al eens apart mee in een voorstelling?

Liese en Lotte: “Vanwege onze gedeelde interesse voor de entertainment- en musicalsector, schrijven wij ons bijna altijd samen in voor figuratie-opdrachten. We deden eerder al verschillende dansoptredens samen, koorconcerten en acteerwerk binnen kerst- en sinterklaasparades en verschillende thema evenementen. Het is nu wel de eerste maal dat we samen meespelen in een musical.”

Wat vind je persoonlijk van ‘Marie-Antoinette’. Wat is er leuk aan? Wat minder leuk? Moeilijk?

Liese: “Ik ben al jaren fan van historische kostuumdrama’s en was dan ook heel enthousiast toen ik de bekendmaking van ‘Marie-Antoinette’ zag passeren. Het leuke aan deze musical is het groepsgevoel. Zowel mijn zus als ik hebben de indruk dat iedereen, zowel de cast (ensemble en professionele cast) als de crew er echt staat als 1 team met 1 taak en dat maakt het zo mooi. Er zijn heel wat leuke momenten, zowel grappige als echt toffe scènes on stage, als momenten backstage. Het benoemen van ‘minder leuke ‘ zaken vind ik persoonlijk wat moeilijk. Misschien het vanbuiten studeren van de liedjesteksten? Dat kostte me toch wel tijd (lacht).” Lotte: “Ik vind het interessant om de backstage wereld van een musical te ontdekken. Denk maar aan het vinden van figuranten en acteurs, het bedenken van de scénes en muziek, hoe een kledijpas verloopt, hoe ze het decor ontwerpen, het grimeteam en de communicatie tussendoor. Ik voer binnen mijn job ook deze taken uit en dit maakt het dan ook interessant om te kunnen vergelijken. Ik had al altijd interesse in de geschiedenis én in musicals, een ideale combinatie voor mij om hieraan deel te nemen.”

Hebben jullie een figurantenrol? Moeten jullie veel tekst opzeggen?

Liese en Lotte: “Wij behoren tot het ensemble, specifiek bij de kompanen van Robespierre. Wij hebben geen tekst, maar moeten de liedjes wel vanbuiten kennen en zingen deze ook mee. Daarnaast focussen we ons natuurlijk ook op de aangeleerde choreografie en het acteerwerk. En goed nieuws: we spelen in alle voorstellingen mee.”

In 2025 komt Historalia terug naar Torhout. Doen jullie weer mee?

Liese en Lotte: “Indien dat het geval is, twijfelen we daar zelf niet aan. Sowieso! We staan al te popelen om ons opnieuw in te schrijven.” (PADI)

‘Marie-Antoinette’ speelt nog tot en met 7 oktober aan het kasteel van Wijnendale. www.historalia.be

The post Tweeling Liese en Lotte Rosseel uit Oostkamp maken deel uit van het ensemble in ‘Marie-Antoinette’: “Het is de eerste keer dat we samen meespelen in een musical” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière”

De laatste schooldag was voor juf Bea Vanhooren extra speciaal. Want terwijl voor de kinderen de zomervakantie is begonnen, gaat Bea na een carrière van veertig jaar bij één en dezelfde school op pensioen.
The post Juf Bea zegt de klas na 40 jaar vaarwel in Gistel: “Slotfeest was schitterende afsluiter van mijn carrière” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Garagist Michel kreeg tientallen misnoegde klanten over de vloer, maar kon daar niets aan doen: “Eén vrouw barstte in huilen uit”

“Eén vrouw barstte in huilen uit.” Garagist Michel uit Lubbeek heeft de laatste maanden al tientallen mensen moeten teleurstellen. Allen waren ze naar zijn garage afgezakt om een wagen op te pikken die ze online hadden besteld, maar uiteindelijk bleek er geen auto klaar te staan. “Oplichters misbruiken ons adres”, aldus Michel.

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose”

Eerstejaarsbelofte Brent Deltombe (19) ziet licht aan het einde van de tunnel. Kniepijn houdt hem al enkele maanden uit competitie. Het duurde lang voor de oorzaak werd achterhaald. Z’n plica (kapselplooi) veroorzaakt de pijn. Op 19 juni onderging hij in AZ St-Lucas een laserbehandeling.
The post Brent Deltombe al maanden out: “Wachten op diagnose” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ja, ik heb botox, fillers en borstimplantaten. Is dat zo vreemd?” Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch denken mensen dat ik een abonnement heb op plastische chirurgie.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over cosmetische ingrepen. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt

Lees meer »

Dertigste editie van Ieper Hardcore Fest al maanden uitverkocht: “Liever zo dan weer te groot willen worden”

De dertigste editie van Ieper Hardcore Festival vindt plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli, maar mocht halfweg maart het bordje ‘uitverkocht’ bij de tickets van zaterdag, zondag en de weekendtickets zetten. Het hardcore-, punk- en metalfestival zit weer helemaal in de lift sinds het vorig jaar verhuisde van de festivalweide langs de Poperingseweg naar de site

Lees meer »

Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan

De directeurs van de Nationale Loterij blijven ceo Jannie Haek, een Bruggeling met Torhoutse roots, steunen. Dat laat het overheidsbedrijf woensdag weten, daags na het afspringen van een bemiddelingsprocedure met de vakbonden over het gedrag van de topman.
The post Directie Nationale Loterij blijft achter Jannie Haek staan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen

Het bekende hotel La Réserve in Knokke, eigendom van Marc Coucke en Bart Versluys, krijgt een jaar na de opening een ‘vijf sterren superior’-erkenning van Toerisme Vlaanderen. Het is meteen het eerste hotel aan de Belgische kust met deze erkenning.
The post Primeur voor onze kust: hotel La Réserve in Knokke krijgt vijf sterren superior van Toerisme Vlaanderen appeared

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »