Tsjechië koopt 24 F-35-straaljagers voor versterking luchtmacht

Tsjechië gaat 24 straaljagers van het type F-35 kopen. Premier Petr Fiala kondigde aan dat de regering het plan heeft goedgekeurd om de moderne Amerikaanse gevechtsvliegtuigen aan te schaffen. Hij wil met de F-35’s de luchtmacht versterken, zodat die beter in staat is het NAVO-land te verdedigen.

Meer krantenkoppen in België

De familie Ver Eecke blies verzamelen voor tweejaarlijkse reünie

Naar tweejaarlijkse gewoonte kwam onlangs de Egemse familie Ver Eecke samen voor een familiereünie. Dat dit nu gebeurde, had onder andere te maken met het feit dat zuster Camilla Ver Eecke, die als lid van de Tieltse Zusters van het Geloof sinds 1969 als missionaris in Congo werkzaam is, tijdelijk in het land was. Haar
The post De familie

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever op vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er 1 jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden. Ze gaf alles toe, en betaalt maandelijks stipt terug. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in de financiële problemen door een noodzakelijke

Lees meer »

Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout

Zondagmiddag rond half één deed zich op het kruispunt van de Ruddervoordestraat en de Kwaplasstraat in Torhout een bizar ongeval voor. Een tractor die net meegedaan had aan een tractor pulling wedstrijd reed er in op een hoogspanningscabine.
The post Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. AA Gent gaat shoppen bij Lommel, Racing Genk versterkt zich met jonge Amerikaan

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken van Kortrijks ondernemerschap”

West-Vlaams ondernemerskoppel Ann Vancoillie en Dirk Deleu keren terug naar onze provincie, meer bepaald de “economische hoofdstad Kortrijk”, zoals burgemeester Vincent Van Quickenborne het beschreef. De nieuwe thuishaven van Aluvision op het bedrijvenpark Evolis omvat productiefaciliteiten, magazijnruimte, een logistiek centrum, tijdelijke pop-up kantoren en showroom.
The post Wereldspeler Aluvision neemt intrek op Evolis: “Blij om deel uit te maken

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE (20u). Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »