Rusthuis Sint-Vincentius stelt vernieuwde keuken en nieuwe vleugel voor tijdens opendeurdag

Rusthuis Sint-Vincentius in Zulte stelde in een drukbezochte opendeurdag de vernieuwde keuken en een volledig nieuwe vleugel voor. Er zijn 26 nieuwe kamers, een binnentuin en een belevingskeuken. “Onze bewoners kunnen nu ook meegenieten van de geuren van het koken”, zegt directeur Hervé Van Doorselaere.

De nieuwe vleugel werd in april in gebruik genomen en was in geen tijd volzet. “Er werden 26 kamers bijgebouwd, drie oude moesten verdwijnen om verbindingsgangen te maken”, legt directeur Hervé Van Doorselaere uit. “Dat brengt het totaal aantal kamers op 103. Door deze uitbreiding zijn we nog op zoek naar extra verplegend en verzorgend personeel. Ons huidig team levert fantastisch werk maar we kunnen altijd extra helpende handen gebruiken.”

Bij de nieuwe vleugel is ook een terras en een binnentuin voorzien. In de tuin is plaats voorzien om een moestuintje aan te leggen voor bewoners met groene vingers, met of zonder rolstoel. Verder is er ook een belevingskeuken voor kookactiviteiten, eveneens met voorzieningen voor rolstoelgebruikers.

“Vroeger deden we ook al regelmatig kookactiviteiten maar dat beperkte zich tot groenten snijden, aardappelen schillen of deeg maken aan tafel”, gaat directeur Van Doorselaere verder. “Eens de soep echt gemaakt moest worden of de cake in de oven ging, moest dit in onze gewone keuken gebeuren, zonder de bewoners. Nu kunnen ze het hele proces meemaken en ook genieten van de geur, heel belangrijk voor mensen die bijvoorbeeld niet meer goed zien.”

De algemene keuken van het rusthuis werd uitgebreid en uitgerust met nieuwe toestellen, onder meer een kar die eten zowel koud als warm kan houden. In de nabije toekomst komt er bij het rusthuis ook nog een dagverzorgingscentrum voor vijftien bewoners. (JF)

The post Rusthuis Sint-Vincentius stelt vernieuwde keuken en nieuwe vleugel voor tijdens opendeurdag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas verongelukte F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »